Izvor: Nezavisne Novine, 24.Maj.2018, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nejmar se oporavlja bolje od očekivanog

Oporavak brazilskog fudbalera Nejmara ide bolje nego što je očekivano, saopštio je ljekarski tim reprezentacije.

Nejmar se u utorak vratio treninzima, pošto je pauzirao od kraja februara kada je slomio desno stopalo. On je 3. marta podvrgnut operaciji u Brazilu.

Član ljekarskog tima Fabio Mašeredjian rekao je da će biti potrebno neko vrijeme prije nego što Nejmar udje u punu formu, ali da napadač Pari Sen Žermena ide u dobrom pravcu.

"Njegov oporavak >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je bolji nego što je očekivano. Počeli smo da radimo mjesec dana prije naše prve utakmice na Svjetskom prvenstvu, a do kraja grupne faze imamo dodatnih mjesec dana. Mislim da će sve biti u redu uz treninge sa ekipom i uz nadzor kakav sada ima, na dnevnom nivou. Veoma dobro se brinemo o njemu. Biće važno vidjeti kakav je u igri 11 na 11, ali na skraćenom terenu, pokušaćemo da ubrzamo prilagođavanje kako bi ušao u formu", naveo je Mešeredjan.

Problem sa povredom butine ima Daglas Kosta, ali je ljekar Rodrigo Lasmar rekao da će fudbaler Juventusa biti spreman za Svjetsko prvenstvo.

Kosta se povredio prošlog vikenda tokom utakmice sa Veronom, a očekuje se da će se krajem nedjelje priključiti ekipi na treninzima.

Nije poznato da li će Kosta igrati u prijateljskim utakmicama sa Hrvatskom 3. juna i Australijom nedjelju dana kasnije, ali će napadač ostati u ekipi za Svjetsko prvenstvo.

Fudbaleri Brazila pripremaju se u Terezopolisu, u blizni Rio de Žaneira, a zatim će se do 8. juna pripremati u Londonu, gdje će ekipi u ponedjeljak priključiti Roberto Firmino iz Liverpula i Kasemiro iz Real Madrida, koji će igrati u finalu Lige šampiona u Kijevu.

Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Brazil će igrati u Grupi E sa Srbijom, Kostarikom i Švajcarskom.

Prvu utakmicu na Mundijalu petostruki svjetski prvak igraće 17. juna protiv Švajcarske, u drugom kolu 22. juna protiv Kostarike, dok je duel sa Srbijom na programu 27. juna.

(b92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.