Nejmar produžio ugovor sa Barsom

Izvor: RTS, 21.Okt.2016, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nejmar produžio ugovor sa Barsom

Brazilski fudbaler Nejmar produžio je ugovor s Barselonom do juna 2021. godine, saopštio je taj španski klub.

Potpisom na novi ugovor Nejmar je stavio tačku na medijske spekulacije da će napustiti Kamp Nou. On će tako ostati do 30. juna 2021. godine u Barseloni gde se, kako je rekao, oseća kao kod kuće.
"Zaista sam srećan što sam obnovio ugovor, jer se ovde osećam kao kod kuće", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Nejmar za TV Barsu.
Novi Nejmarov ugovor sadrži otkupnu klauzulu koja se od 200 miliona evra u prvoj godini povećava prvo na 220, a potom na 250 miliona evra u trećoj godini.
Nejmar je u Barselonu došao u leto 2013. godine i do sada je sa tim klubom osvojio devet titula - dva trofeja u Primeri, dva Kupa kralja, jednu titulu u Ligi šampiona, dva španska Superkupa, jedan evropski Superkup i jedan trofej na svetskom klupskom prvenstvu.
On je odigrao 150 utakmica za Barselonu i postigao 91 gol - 59 u Primeri, 19 u Ligi šampiona, 12 u Kupu kralja i jedan u španskom Superkupu.
Enrike: Potpis Nejmara dokaz timskog duha
Trener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je da je novi ugovor Nejmara dokaz timskog duha u tom klubu.
"Novi Nejmarov ugovor je sjajna vest. To pokazuje da je srećan u klubu, sa saigračima i da želi da osvoji još titula...", rekao je Enrike za španske medije.
Brazilski fudbaler je potpisao novi ugovor s Barselonom i stavio tačku na višemesečne spekulacije da će napustiti Kamp Nou i karijeru nastaviti u Mančester junajtedu, Pari Sen Žermenu ili čak u Real Madridu.
"Iako imamo put tim zvezda svi igrači razmišljaju o dobru tima. Ne viđa se to često u velikim klubovima. Nadam se da će tako da ostane", rekao je Enrike, prenose španski mediji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.