Nejmar na Mesijevom venčanju pokazao da nema stila

Izvor: Mondo, 20.Okt.2017, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nejmar na Mesijevom venčanju pokazao da nema stila

Kada vas neko pozove na venčanje, u najmanju ruku ne očekuje da ćete ga iskoristiti za priču o sebi i saopštavanje važnih odluka - tim pre što se ona na neki način ticala velikog broja prisutnih, privatno i profesionalno.

Svako ko osuđuje Nejmara zbog toga što je otišao iz Barselone kako bi postao lideru u Pari Sen Žermenu puca u prazno.

Prosto, svako ima pravo da radi sa svojim životom ono što misli da je najbolje za njega, a i Barsa je dobila obeštećenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << duplo jače od tada rekordnog u svetskom fudbalu. Decenije su morale da prođu da bi neko za nekoga platio 100 miliona evra, a onda je u jednom danu na nečiji račun leglo 222.

To je fudbal danas – posao.

Fudbaleri ne bi smeli da budu kritikovani zbog transfera koji klubovima vezuju ruke, poput Nejmarove "izlazne klauzule", ne samo zbog toga što su pravila igre takva, već i zbog toga što u najvećem broju slučajeva klubovi jesu ti koji jednostavno prodaju igrače kada procene da je vreme za to.

Ali, ono po čemu se fudbaleri razlikuju je - kako se ponašaš u tim trenucima, kako radiš i pričaš, kakav ti je odnos prema klubu iz kog ideš, bivšim i budućim saigračima, kakvim se predstavljaš navijačima pred koje ideš, zatvaraš li zadnjicom vrata za sobom ili ih ostavljaš odškrinutim kako bi jednog dana ponovo bio dobrodošao.

U tom smislu, ne može se reći da je Nejmar pokazao pravi stav, klasu, pa i lepo vaspitanje.

Poslednji u nizu detalja koji prati i dalje aktuelni "beg" Brazilca iz Katalonije u Pariz ispričao je jedan od igrača koji je postavljao standardne suprotne onima kojima se vodi, recimo, Nejmar: vernost, odanost, poštovanje, odricanje, fer-plej.

Legendarni fudbaler Barselone, Ćavi Ernandez, koji je za taj klub igrao od 1991. (kada je došao u La Masiju kao devetogodišnjak), pa do 2015. godine (kada je prihvatio da je njegovo vreme prošlo, pa je tiho napustio grad i otišao u Al Sad), ispričao je zanimljivu priču koja potvrđuje tvrdnje da Nejmar i nije baš vodio računa o tome da ceo posao bude obavljen džentlmenski, sa stilom.

Foto: Pascal Le Segretain / Guliver / Getty Images

Pored toga što se kačio sa saigračima na treninzima, objavljivao dvosmislene postove na društvenim mrežama, itd, Nejmar je odlučio da kolegama iz kluba, sadašnjim i bivšim, odluku o tome da želi da napusti Barsu saopšti ni manje, ni više već tokom venčanja saigrača i čoveka koji ga je srdačno prihvatio po dolasku iz Santosa - Lionela Mesija.

Ikona Barselone iskoristila je zgusnut raspored takmičenja i kratak godišnji odmor u julu da dugogodišnju vezu sa devojkom Antonelom Rokuzo, s kojom je već imao dvoje dece a uskoro će i treće, ozvaniči gala venčanjem na koje su bili pozvani brojni gosti iz sveta fudbala, legende s kojima je Mesi igrao i protiv kojih je igrao.

U intervjuu za BBC, Ćavi je otkrio da je upravo tada, direktno od Nejmara, saznao šta se sprema…

"Rekao nam je na Mesijevom venčanju da želi da promeni klub, a kada sam ga pitao zbog čega, odgovorio je: 'Nisam srećan u Barseloni, više bih voleo da odem, da prođem kroz neko novo iskustvo u Evropi, recimo u Pari Sen Žermenu...'", ispričao je Ćavi.

"Na kraju, to se i dogodilo. To je njegova odluka i ja je poštujem".

Reći kolegama kako se osećate je jedno, izabrati venčanje prijatelja za priču o tome je ipak nešto drugo... Može sve to i drugačije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.