Nejdžel Mensel prodaje trofeje na aukciji

Izvor: B92, 13.Sep.2023, 15:02

Nejdžel Mensel prodaje trofeje na aukciji

Nekadašnji svetski šampion u Formuli jedan Najdžel Mensel odlučio je da na aukciji proda više od 300 predmeta, koje je prikupio tokom karijere, prenosi BBC.

Onlajn aukcija se sastoji od čitavog niza "vrlo ličnih predmeta" iz Menselove trkačke karijere, koji su do sada čuvani u njegovom muzeju u Džersiju.

Britanski mediji navode da se radi o više od 300 predmeta, uključujući 32 kacige, 50 trkačkih odela, 78 bejzbol kapa i više od 200 trofeja i nagrada. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kaciga u kojoj je ostvario poslednju pobedu u F1 mogla bi da dostigne cenu do 50.000 funti.

"Kolekcija je za mene vrlo lična. To je, ukratko, materijalna manifestacija najvažnijih trenutaka u mojoj karijeri i predstavlja sve za šta sam radio od tinejdžerskih dana do kraja trkačke karijere", rekao je Mensel, koji je 2019. godine zatvorio svoj muzej kako bi oslobodio prostor za druge poslovne poduhvate.

Mensel je 1992. godine osvojio šampionsku titulu u F1. On je ostvario 31 pobedu, a imao je i 32. pol pozicije i 59 plasmana na podijum.

Aukcijska kuća Sotbi će organizovati prodaju od četvrtog do 11. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.