Negovanje kulture u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2017, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Negovanje kulture u Sremskoj Mitrovici

I ovog leta ustanove kulture u Sremskoj Mitrovici pripremiće bogat sadržaj za svoje sugrađane. U kreiranje kulturnog života Mitrovčana uključeni su pozorište, galerija, ustanove za negovanje kulture kao i sama resorna gradska uprava. Pripreme su još uvek u toku, neki sadržaji su već zakazani, dok se drugi još uvek ugovaraju.

U susret letu ustanove kulture u Sremskoj Mitrovici ne odmaraju. Oni pažljivo i ove sezone biraju programe za Mitrovčane. Sami građani kažu da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << još uvek ne znaju šta ih očekuje, ali se nadaju da će omiljene manifestacije imati priliku i ove godine da vide. Naročito one tradicionalne.

Galerija Lazar Vozarević danas menja postavku i menja Tikalovu izložbu za promociju knjige koja će se u tom prostoru održati sutra od 18 sati, a reč o poeziji "Deda Simino carstvo". 23.ovog meseca otvoriće izložbu lego kocki, a u julu izložbu Radovana Kuzmanovića, dok je za avgust predviđena izložba fotografija pod nazivom "Traženje azila"

Kraj jula i početak avgusta su tradicionalno predviđeni za pozorišne "Tragove". Predstave se još uvek ugovaraju, a kao i prethodna četiri puta održavaće se u lapidarijumu Muzeja Srema.

Grad Sremska Mitrovica podržava sve ove događaje. Sirmium Rock festival više neće biti organizovan samo u jednom vikendu, već će više koncerata biti održano u različitim mesecima letnje sezone. A Srem Folk Fest je moguće da će se održati na drugoj lokaciji.

Brojni događaji se tek planiraju i ugovaraju, a njihovo održavanje biće poznato do kraja juna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.