Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2021, 12:36

Nedelja u Seriji A: Majstorica za opstanak u Beneventu

U Rimu se pitaju da li Roma želi Ligu konferencija

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ne računajući veliki okršaj Juventusa i Milana, najvažnija utakmica nedeljnog programa 35. kola Serije A igra se u Beneventu između domaćina i Kaljarija koja ima predznak vododelnice za dva kluba u borbi za opstanak.

Atalanta ne bi trebalo da ima previše porblema protiv Parme iako trener Boginje Đan Pjero Gasperini poziva na oprez. Torino u Veroni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << traži bodove spasa, a večeras bi u Rimu mogli da dobijemo i odgovor da li Roma zaista želi da igra Ligu konferencija sledeće sezone.

PARMA - ATALANTA (15.00)

Nekada je Parma bila noćna mora Atalante, pogotovo na Tardiniju. Uloge su se promenile u poslednjih par godina i Boginja je postala nepremostiva prepreka za nekadašnje Mlekadžije.

Tim Roberta D’Averse je u prethodnih 15 utakmica na svom terenu pobedio samo Romu, što je najgori učinak u istoriji kluba, tako da je ispadanje iz Serije A je logična posledica. Atalanta je po običaju u vrhunskoj formi u finišu sezone. Igrači Đan Pjera Gasperinija su u poslednjih osam kola uknjižili 20 od moguća 24 boda.

Kormilar Atalante je pozvao igrače na oprez i maksimalnu koncentraciju jer, kako je rekao, almanasi su puni priča o mečevima u kojima su timovi osuđeni na ispadanje pomrsili račune timovima koji su se borili za važne ciljeve.

Boginja će igrati u gotovo najjačem sastavu budući da nedostaju samo golman Golini (crveni karton protiv Sasuola u prethodnom kolu) i Toloi. Gasperini ima i nekoliko dilema, osim standardne da li da igra sa Iličićem i Malinovskim, na sredini terena bi iznenađenje mogao da bude Pašalić umesto Frojlera.

PARMA (4-3-3): Sepe - Buzi, Alveš, Ozorio, Pecela - Grasi, Kurtić, Som - Kucka, Kornelijus, Žervinjo.

ATALANTA (3-4-1-2): Sportijelo - Đimsiti, Romero, Palomino - Hatebor, De Ron, Frojler, Gosens - Pesina - Iličić (Malinovski), Zapata.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

VERONA - TORINO (15.00)

Meč na Benetegodiju je klasičan dvoboj za iks, u stilu italijanske poslovice: bolje dva ranjena, nego jedan mrtav. Na poslednjih sedam odmeravanja snaga, dva tima su čak šest puta podelili bodove.

Verona je po prelasku 40 bodova, tradicionalna granica sigurnosti za opstanak u Seriji A, povukla ručnu i i na poslednjih pet utakmica je osvojila samo jedan bod. Tome treba dodati i da je Verona na Bentegodiju na prethodnih šest utakmica osvojila samo dva boda. Na drugoj strani Torino je u usponu forme i u poslednjih pet kola igrači Davidea Nikole su uknjižili deset bodova što ih je približilo mirnijim vodama.

Torino za razliku od Verone još uvek nije obezbedio opstanak i eventualna podeda na Bentegodiju bi skoro pa uvela Granate u mirnu luku spasa. Do kraja prvenstva meč sa Veronom je jedini u kome Torino igra protiv rivala koji nema više ništa da kaže u ovom prvenstvu. Iza Verone slede mečevi sa Milanom i Lacijom koji su u trci za mesta u Evropi a Specija i Benevento su direktni takmaci u borbi za opstanak.

Andrea Beloti ima ozbiljan problem sa Veronom, i pored toga što je to tim protiv koga je odigrao najviše utakmica, kapiten Torina još nije uspeo da zatrese mrežu Veneta u dresu Granata. Jedini gol protiv Verone je postigao dok je bio centarfor Palerma. To je jedan od motiva zašto Nikola razmišlja da ga ostavi na klupi i pruži šansu tandemu Zaza-Sanarbija.

Trener Verone Jurić će pružiti šansu mladom hrvatskom golmanu Panduru. Lazović bi trebalo da počne meč od prvom minuta, a Ilić je u konkurenciji sa Sturarom za mesto na sredini terena. U timu iz Veneta neće biti Tamezea (kartoni) i povređeni Vijera i Velozo.

Torinu nedodstaju Ico i Muru, ali Nikola može da bude zadovoljan povratkom na teren Mandragore i Verdija koji su preskočili prethodni meč zbog kartona.

VERONA (3-4-2-1): Silvestri - Davidovič, Manjani, Dimarko - Faraoni, Sturaro (Ilić), Barak, Lazović - Salsedo, Zakanji – Lazanja.

TORINO (3-5-2): Sirigu - Lijanko, Enkulu, Bremer - Singo, Rinkon, Mandragora, Verdi, Ansaldi - Zaza, Beloti (Sanabrija).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

BENEVENTO - KALJARI (15.00)

Benevento je u vertikalnom padu u 2021. Tim Filipa Inzagija je osvojio samo devet bodova u drugom delu sezone, duplo manje u odnosu na isti broj odigranih utakmica u jesenjem delu šampionata. Tim iz Kampanje je u prolećnom delu prvenstva pobedio samo Juventus u Torinu.

Da bismo pronašli pobedu Beneventa na stadionu Vigorito moramo da se vratimo u 13. kolo kada su Pipovi izabranici pobedili Đenovu 2:0. Od tada je učinak više nego skroman: četiri remija i šest poraza.

Kaljari je u velikokm zaletu: na poslednje četiri utakmice uknjižili su deset bodova. Takođe, na Sardiniji se uzdaju u veliko iskustvo svog trenera Sempličija koji je već dva puta napravio čudo obezbedivši opsatanak Spalu iz Ferare. Istovremeno, ključni igrači Kaljarija, od golmana Kranja, preko Godina, Nandeza i Najngolana, pa do Žoao Pedra su na uzlaznoj liniji forme, za razliku od rivala iz Beneventa.

Valja naglasiti i da timu sa Sardinije odgovara i remi na današnjoj utakmici, kao i da bi u slučaju poraza Kaljari i dalje imao solidne šanse da se spasi dok bi za Benevento svaki rezultat, osim pobede, znači povratak u Seriju B.

Benevento ne može da računa na Saua, Fulona i Mončinija, dok su gosti stigli bez Sotila i Pereire.

BENEVENTO (4-3-2-1): Montipo - Depaoli, Glik, Kaldirola, Barba - Hetemaj, Skjatarela, Jonita - Insinje, Kaprari – Lapadula.

KALJARI (3-4-1-2): Kranjo - Čepiteli, Godin, Karboni - Nandez, Marin, Dejola, Likojanis - Najngolan - Žoao Pedro, Pavoleti.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

ROMA - KROTONE (18.00)

Utakmica na Olimpiku će biti u senci najavljenog dolaska Žoze Murinja. Dovoljno je pogledati italijansku sportsku štampu da bi se shvatilo da su svi tekstovi vezani za budućnost i sledeće poteze Rome, dok se tek, reda radi, posvećuje i neki red odmeravanju snaga sa Krotoneom.

Roma je na svih pet prethodnih mečeva sa Krotoneom izašla kao pobedinik, a samo Napoli u Seriji A može da se pohvali da je svih šest puta pobedio tim iz Kalarbije u elitnoj italijanskoj ligi.

U Rimu i dalje lebdi pitanje da li Roma zaista želi da igra Ligu konferencija? Trener Paulo Fonseka je na konferenciji za novinare rekao da mu klub nije postavio nijedan cilj do kraja sezone ali da on želi da osvoji što je više moguće bodova u naredna četiri kola.

Đalorosi će ponovo igrati u formaciji 4-2-3-1, reč je o postavci koju preferira Murinjo, tako da će slavniji Portugalac moći da vidi na delu ko bi mogao a ko ne da bude koristan u njegovom novom projektu.

Fonseka ne može da računa danas na čak 12 igrača. Mančini je odustan zbog kartona dok su svi ostali povređeni: od Smolinga i Pau Lopeza, preko Spinacole, Kalafjorija, Bruna Pereša, Veretua, Viljara i Dijavare, do Karlesa Pereza i El Šaravija. Situacija je toliko alarmantna da će na sredini terena debitovati mladi Gambijac Darboe.

Krotone, već odavno prežaljen, dolazi na Olimpiko da se nadigrava, mada za Sersea Kozmija meč sa Romom, klubom za koji navija, nikada nije banalan. Vladimir Golemić će po običaju biti u startnoj postavi, dok će Miloš Vulić čekati šansu na klupi.

ROMA (4-2-3-1): Fuzato - Karsdorp, Kumbula, Ibanjez, Santon - Darboe, Kristante - Pedro, Pelegrini, Mhitarjan - Borha Majoral.

KROTONE (3-5-2): Kordaz - Điđi, Magaljan, Golemić - Molina, Mesijas, Čigarini, Benali, Reca - Unas, Simi.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

SERIJA A - 35. KOLO

Subota

Specija - Napolli 1:4 (0:3)

/Pikoli 64 - Zjelinski 15, Osimen 23, 44, Lozano 80/

Udineze - Bolonja 1:1 (1:0)

/De Paul 23 - Orsolini 82 p/

Inter - Sampdorija 5:1 (3:1)

/Galjardini 4, Sančez 26, 36, Pinamonti 61, Martinez 70 - Keita 35/

Fjorentina - Lacio 2:0 (1:0)

/Vlahović 32, 89/

Nedelja

12.30: (3,20) Đenova (3,40) Sasuolo (2,25)

15.00: (3,05) Benevento (3,35) Kaljari (2,35)

15.00: (10,5) Parma (7,00) Atalanta (1,23)

15.00: (3,05) Verona (3,30) Torino (2,35)

18.00: (1,45) Roma (4,60) Krotone (7,00)

20.45: (1,88) Juventus (3,50) Milan (4,20)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.