Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2020, 21:39

Ne zanimaju me Lejkersi, moram da popravim šut

Nikola Jokić ponovo je u Koloradu i kreće sa pripremama za nastupajuću sezonu

Približava se početak nove sezone u NBA ligi (22. decembar), timovi polako kreću sa trening kampovima. Videli smo veliki broj promena od početka prelaznog roka, tako su i Denver Nagetsi doživeli određene modifikacije, ali nema sumnje da sa istim ambicijama aktuelni vicešampion Zapada ulazi i u novu sezonu.

Jasno, glavna uzdanica sastava iz Kolorada će i u sezoni pred nama biti srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << košarkaš Nikola Jokić. Momak iz Sombora se danas priključio svojim saigračima, pa je iskoristio i priliku da popriča sa medijima.

"Dobro se osećam, ali videćemo kada utakmice počnu, moje telo je na nivou na kojem bi trebalo da bude, kao i moja forma. Kako sezona bude odmicala bićemo bolji, individualno i kao tim", počeo je Jokić.

Posle turbulentne sezone koja je završena u "balonu" u Orlandu, ekipe nisu imale puno vremena da se odmore i pripreme za narednu, ali Jokić ističe da ga makar raduje što trening kamp neće biti dugačak.

"Defitinivno je drugačije. Sve je bilo skraćeno. Bio sam manje u teretani, pokušavao sam da shvatim kako treba da radim. Jedne sedmice ništa ne radiš, onda jedne nedelje teretana, pa onda i jedno i drugo. Ali srećan samo što je tako, jer barem trening kamp neće biti toliko dugačak", izjavio je kroz osmeh srpski košarkaš.

Back and ready to work. pic.twitter.com/eYGsvIfcPD

Denver je u sezoni za nama iznenadio velikog favorita za prsten Los Anđeles Kliperse, koje je nakon velikog preokreta savladao u polufinalu konferencije.

"I sad pričaju o tome kako su Klipersi izgubili, a ne kako je Denver pobedio. Ali, baš nas briga za poštovanje, bili smo u teškim situacijama prošle sezone. Znamo za šta smo sposobni", naveo je Nikola Jokić.

U finalu Zapada od sastava iz Kolorada bili su bolji Los Anđeles Lejkersi, koji su potom u velikom finalu savladali i Majami Hit i domogli se prstena. Srpski košarkaš tvrdi da ga Lejkersi ne zanimaju, gleda u svoje dvorište. Ekipu su napustili neki bitni igrači poput Džeramija Grenta, Mejsona Plamlija i Torija Krega, ali srpski košarkaš veruje u mlade igrače poput Majkla Portera Džuniora i Bola Bola.

"Iskreno, ne zanimaju me Lejkersi. Biće dobri u svakom slučaju, verovatno. Što se nas tiče, sviđa mi se naš sastav. Promene su dobre za tim, donose novu energiju. Biće interesantno, ne znam da li ćemo biti bolji ili ne u ovim čudnim vremenima. Naš sistem radi. Svi samo treba da ga prihvatimo. Pa bili smo u finalu konferencije! Samo igrači moraju da shvate da smo tim, a ne individualci. Kostur ekipe je tu, nemamo Plamlija, Grenta i Krega, ali tu su Bol Bol i Porter koji bi mogli da igraju više. Ja se barem nadam da nećemo promeniti sistem, ali to je već pitanje za trenera", pojasnio je Jokić.

Sastav iz Kolorada je angažovao i nekoliko pojačanja, od kojih se izdvajaju bivši centar Los Anđeles Klipersa Džamajkl Grin, kao i doskorašnji plejmejker madridskog Reala Fakundo Kampaco. Srbin je zadovoljan zbog njihovog dolaska.

"Kampaco je sjajan igrač, on je najbolji asistent u Evroligi, bio je lider Reala. Džamajkl će biti sjajan, on odlično šutira, igra odbranu, može i protiv većih igrača, kao što su Lebron i tako. Džerami je otišao, neko mora", prisetio se i Džeramija Grenta koji je pojačao Detroit Pistonse.

Ne krije da želi titulu.

"Očekujem da budemo bolji i da napravimo korak napred. Barem da ponovimo sledeću godinu. Naravno, želim titulu, ali idemo polako", rekao je centar Denver Nagetsa.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.