Ndur dominacijom protiv Mornara do priznanja MVP kola

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ndur dominacijom protiv Mornara do priznanja "MVP kola"

Košarkaš Uniksa Moris Ndur je najbolji igrač kola Evrokupa, a priznanje je zaslužio odličnom partijom protiv Mornara iz Bara.

Ndur je Baranima ubacio 29 poena i sedam skokova uz jednu asistenciju i imao indeks 41 što je najbolji pojedinačni nastup na startu Evrokupa u poslednje tri godine.

On je iz igre pogodio 11 od 12 šuteva, a bio je neumoljiv i sa linije penala 7/7. Od igrača Uniksa je jedino Robertas Javtokas bio precizniji sa 12/12 iz igre pre više od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deset godina.

Većinu poena (21) Ndur je postigao pre poluvremena, a 12 poena je dao u uvodnih šest minuta utakmice. Drugi najbolji igrač je bivši NBA as Brendon Dženings koji je za Zenit iz Sankt Peterburga ubacio 20 poena i imao devet skokova i osam asistencija, te indeks korisnosti 30 u pobedi nad Turk Telekomom.

Treće mesto dele centri Galatasaraja i Crvene zvezde Zak Ogast i Majkl Odžo zajedno sa Akselom Butejem iz Limoža. Svi su imali indeks 29. Odžo je ubacio 14 poena i imao deset skokova i dve blokade u pobedi nad Ulmom.

Ogast je imao 18 poena, osam skokova, pet "banana", tri asistencije i dve ukradene lopte, dok je Butej ubacio 24 poena i uhvatio pet lopti u trijumfu nad Cedevitom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.