Izvor: B92, 18.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Velsa i SCG ponovo igraju prijateljski meč

Predstavnici velške nevladine organizacije GOL u utorak će u Beogradu odigrati prijateljsku fudbalsku utakmicu sa navijačima Srbije i Crne Gore, saopštila je danas britanska ambasada u Beogradu.

Meč počinje u 11 sati na terenu Studentskog sportskog centra na Bežaniji, u ulici Partizanske avijacije.

Kako se navodi u saopštenju, Velšanima će se pridružiti i ambasador Velike Britanije u SCG, Čarls Kroford, kao i njegovi sinovi Džejms i Robert, a susretu će prisustvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i otpravnik poslova Ambasade u Beogradu Sara Prajs.

U saopštenju se dodaje, da će u sredu, 20. avgusta u 11 sati predstavnici GOL-a posetiti Dom za decu bez roditelja u Ustaničkoj ulici i pokloniti 40 ulaznica za meč SCG-Vels, kao i dresove, pidžame i slatkiše.

Nevladina organizacija GOL osnovana je prošlog novembra, kada su navijači velške reprezentacije rešili da umesto da posećuju barove u slobodno vreme pred utakmicu, učine nešto korisno za zemlju u kojoj gostuju sa svojim timom.

Prilikom svog prošlog boravka u Srbiji, u aprilu ove godine, kada je meč izmedju reprezentcije SCG i Velsa odložen zbog ubistva premijera Srbije Zorana Djindjića, predstavnici GOL-a su prvi put posetili Dom za nezbrinutu decu i odigrali utakmicu sa navijačima SCG.

Reprezentacija SCG u sredu u 20.15 sati na stadionu Crvene zvezde u Beogradu dočekuje selekciju Velsa u kvalifikacionoj utakmici grupe 9 za Evropsko prvenstvo 2004. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.