Nastavljaju se Nevilove nevolje...

Izvor: B92, 01.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljaju se Nevilove nevolje...



Tokom prethodnih desetak dana Gari Nevil je nekoliko puta upadao u nevolje a nije gotovo ni sa posledicama ni sa problemima.

Kapiten Mančester junajteda u ponedeljak je izjavio da nije kriv zbog optužbi da je izazivao gostujuće navijače načinom na koji je proslavljao gol u završnici utakmice sa Liverpulom 22. januara na Old Trafordu.

Nevil je pretrčao skoro čitav teren da bi došao do grupe Liverpulovih simpatizera, uhvatio se za grb dresa i vikao gledajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ka njima. Fudbalska asocijacija Engleske proglasila ga je krivim za nesportsko ponašanje. Datum saslušanja, koje je Nevil želeo, biće naknadno objavljen.

30-ogodišnji igrač insistira da nije imao nameru da omalovaži ni navijače ni igrače Liverpula strahujći da bi kazna za takav način radovanja mogla da fudbal pretvori u igru robota.

"Šta mislite da bi trebalo raditi? Ljubazno se osmehnuti i otrčati na svoju polovinu?" pita se Nevil u razgovoru za Tajms.

"Neki žele da fubaleri budu veći andjeli od andjela i pozivaju na kaznu posle svakog malog incidenta. Šta oni hoće, igru robota?"

Razlog za takvu reakciju je višegodišnje vredjanje koje Gari Nevil trpi na utakmicama sa Liverpulom.

Istog dana kada je Nevil odgovorio na optužbu Asocijacije žrebom su odredjeni parovi šeste runde Ef Ej kupa. Liverpul protiv Mančester junajteda. Na Enfildu, stadionu LIverpula.

Mediji u Engleskoj upozoravaju Nevila da će doživeti vredjanje kakvo na Ostrvu nije vidjeno u skorije vreme.

Medjutim, to nije jedina nevolja Garija Nevila.

On je na utakmici sa Vulverhemptonom šutnuo loptu u gledalište i pogodio gospodju u gledalištu koja je napustila tribine da bi joj se ukazala lekarska pomoć.

46-ogodišnja Džuli Peri se tokom meča okrenula da nešto kaže sinu.

"Sledeće što znam je da me je lopta pogodila po sred lica. On čak nije ni pogledao šta se dešava sa mnom, da li sam u redu. Samo je okrenuo ledja i odšetao."

Nevil je tokom prekida iz svog kaznenog prostora jako šutnuo loptu preko gola. Dobio je žuti karton zbog odugovlačenja igre.

Perijeva je napisala žalbu klubu a predstavnik Mančeter junajteda je rekao da su ljudi iz kluba razgovarali sa Perijevom i da će joj uskoro uputiti zvanično izvinjenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.