Nastasić: Nedelja za pamćenje

Izvor: B92, 06.Mar.2012, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastasić: "Nedelja za pamćenje"

Fudbaler Matija Nastasić postigao je svoj prvi gol u dresu Fiorentine, a za Sport' je rekao da je za njega ovo bila nedelja za pamćenje.

"Nisam za Teleoptik nijednom bio strelac, ali jesam jesenas za mladu reprezentaciju Srbije, u meču protiv Farskih ostrva, tako da se sećam kako je to postići gol", kaže Nastasić.

"Baš sam zadovoljan, postigao sam lep gol, iskrao se protivničkom igraču i dobro reagovao. Mnogo mi znači ovaj pogodak, došao je kao kruna, za mene, vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobre sezone."

Od kada je došao u Italiju, mladi fudbaler je odigrao dosta dobrih mečeva, ali ovu nedelju će posebno pamtiti.

"Sve je bilo kao iz snova. Najpre sam debitovao za reprezentaciju Srbije na Kipru, odigrao solidnu utakmicu - a biće ubuduće i bolje, da bih u nedelju postigao prvi gol za Fiorentinu. Dugo ću pamtiti ovih sedam dana."

Dok su navijači Partizana samo slušali o supertalentovanom štoperu u Teleoptiku, fanovi Fiorentine su veći deo sezone mogli da ga gledaju kao standardnog člana prve postave.

"Odigrao sam 18 utakmica do sada u Seriji A. Kada sam dolazio letos u klub, nisam ni pomišljao da bih mogao tako brzo da se ustalim u ekipi, ali posle debija sve je krenulo kao iz najluđih želja. Veruju u mene ovde, mislim da im se odužujem dobrim partijama. Sve ide po planu. Još samo kad bismo počeli da beležimo bolje rezultate..."

Velika očekivanja srpske fudbalske javnosti ne opterećuju Nastasića. Mnogi ga već smatraju novim Vidićevim naslednikom.

"Nema razloga da se opterećujem, bitno je samo da igram najbolje što mogu. Nadam se da ću i u kvalifikacijama za Mundijal biti uz reprezentaciju, ako procene da ima mesta za mene, da mogu da pomognem, pogotovo što je konkurencija za štoperska mesta mnogo jaka", rekao je Matija Nastasić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.