Napulj na nogama - dogovoren tandem krilnih napadača!

Izvor: MozzartSport.com, 10.Jan.2018, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napulj na nogama - dogovoren tandem krilnih napadača!

Sportski direktor Kristijano Đuntoli rešio da obezbedi Mauriciju Sariju pojačanja za nastavak sezone

Još od prvog dana prelaznog roka čekalo se da Napoli krene u ofanzivu i obraduje armiju navijača pojačanjima za nastavak šampionske bitke u Italiji, a sada je izvesno - Đerar Deulofeu i Amin Junes obući će nebeskoplavu opremu tima iz Kampanije. 

Još od jutros širom Evrope šuškalo se da Napoli kreće po Semija Kasteljeha iz Viljareala, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << izgleda da su tragovi bili pogrešni. Italijanska Nacionalna televizija RAI tvrdi da je Napoli stupio u kontakt sa Barselonom i zvanično joj za Đerara Deulofeua ponudio 20.000.000 evra - 18.000.000 kroz obeštećenje i još 2.000.000 kroz bonuse, te da je sportski direktor katalonskog giganta Robert Fernandez dao zeleno svetlo da se razgovara sa igračem. Doduše, toliko iznosi i otkupna klauzula u Deulofeuovom ugovoru koja važi do leta 2019. godine.

I Deulofeu je pokazao interesovanje da pojača Napoli. Nije zadovoljan tretmanom koji je dobio u Barseloni u prvom delu sezone, Ernesto Valverde mu nije ukazao veliko poverenje, zbog čega je njegova želja za povratkom u Italiju još veća.

Podsetimo, Deulofeu je odigrao sasvim dobru polusezonu u Milanu pre nego što ga je Barselona otkupila iz Evertona za 12.000.000 evra. Ali, u paklenoj konkurenciji na stadionu Kamp Nou nije se najbolje snašao i rastanak je sada izvestan.

Inter je jedno vreme bio u igri, ali kako nema novca s kojim može da barata, a Barselona nije zainteresovana za pozajmicu, ta mogućnost je otpala. U igru su ubrzo uskočili Torino i Roma, ali je Napoli bio najkonkretniji i izgleda upecao veliko pojačanje.

Da je spotski direktor Napolija Kristijan Đuntoli zaista nešto radio ove zime pokazuje da je klub dogovorio i transfer Amina Junesa iz Ajaksa. Nemačkom ofanzivcu alžirskih korena ugovor sa Ajaksom ističe na leto, a kako tvrde lokalni mediji, on je prihvatio Napolijevu ponudu i petogodišnji ugovor vredan 1.500.000 evra po sezoni.

Sada ostaje da se vidi da li će transfer biti zaključen na leto ili ove zime, a sve zavisi od volje uprave Kopljanika. Napoli bi voleo da Junesa vidi na San Paolu već na zimu, ali Ajaks traži čak 7.000.000 evra za preostalih šest meseci ugovora što u Napoliju smatraju preteranom sumom. Ukoliko razgovori dve strane ne bude doneo konkretan dogovor, Junes će se u novi klub preseliti na leto kao slobodan igrač.

U međuvremenu Napolijevi emisari rade na tome da o dodatnom jačanju redova, a mete su Mateo Darmijan iz Mančester junajteda, Aleiš Vidal iz Barselone, ali i Kasper Dolberg iz Ajaksa.

Možemo da očekujemo da Napoli bude aktivan do kraja zime.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.