Napoli zadržao prvo mesto, prvenac Verone

Izvor: RTS, 04.Feb.2016, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napoli zadržao prvo mesto, prvenac Verone

Juventus nastavio pobedničku seriju, slavio protiv Đenove sa 1:0. Istim rezultatom, Inter savladao Kjevo. Milan siguran na Siciliji, Napoliju tri boda u Rimu. Prva pobeda Verone u sezoni.
"Stara dama" iz Torina nastavlja sa odličnim rezultatima. Možda 1:0 protiv Đenove na svom terenu nije dovoljno ubedljiva pobeda, ali nova tri boda ostaju u Torinu. 

Presudni momenat se dogodio u 30. minutu, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kada je posle udarca Mohameda Salaha, loptu u svoju mrežu sproveo Di Majo.
Juventus je na drugom mestu i ima 51 bod, dva manje od vodećeg Napolija, koji je slavio u Rimu protiv Lacija sa 2:0 i zadržao lidersku poziciju.
Gonzalo Iguain je u 24. minutu doneo vođstvo gostima, a pobedu potvrdio, tri minuta kasnije, Kaljehon.

Lacio ima 32 boda, i na devetoj je poziciji.
Milan je, posle velike pobede u gradskom derbiju, savladao Palermo u gostima sa 2:0. Gosti su pitanje pobednika rešili u prvom poluvremenu, golovima Karlosa Bake i Mbaje Nijanga. 
"Rosoneri" su na šestom mestu sa 39 bodova, dok je Palermo 15, sa 25.

Fjorentina je u uzbudljivoj završnici stigla do pobede nad Karpijem. "Viola" je vodila od drugog minuta i pogotka Borhe Valera. Gosti su došli do izjednačenja u 73. minutu preko Kevina Lasanje, ali je domaćin u sudijskoj nadoknadi stigao do očekivane pobede, golom rezeviste Maura Zaratea.
Fudbaleri Frozinonea pobedili su na svom terenu Bolonju 1:0.
Frozinone je do prve pobede u prvenstvu Italije posle osam utakmica bez trijumfa došao golom Federika Dionizija u 77. minutu iz jedanaesterca.
Minut ranije defanzivac Bolonje Luka Rosetini je u svom šesnaestercu oborio Paola Samarka, pa je glavni arbitar dosudio penal za domaću ekipu.
Bolonja je od 64. minuta nastupala sa igračem manje, pošto je Marios Oikonomu dobio drugi žuti karton.
Frozinone nakon petog prvenstvenog trijumfa zauzima 19. mesto sa isto toliko bodova, dok je Bolonja 10. sa 29.
Empoli i Udineze su odigrali nerešeno 1:1, Sampdorija i Torino 2:2, dok je Verona upisala prvu pobedu u sezoni, pošto je savladala Atalantu sa 2:1.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.