Napoli na 11 metara od Lige šampiona

Izvor: RTS, 31.Maj.2015, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napoli na 11 metara od Lige šampiona

Lacio savladao na San Paolu ekipu Napolija sa 4:2 i ostavio ih bez Lige šampiona. Vodio je Lacio 0:2 na poluvremenu, Iguain je izjendčio, pa imao priliku da pogura Napoli ka Ligi šampiona, ali je promašio penal u 76. minutu, nakon čega je Lacio dokusurio protivnika i slavio sa 4:2. Po sedam golova u Milanu i Sardiniji, Palermo bolji od Rome u "večnom gradu". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Spektakularna utakmica u poslednjem kolu Serije A u Napulju. Napoli i Lacio su odlučivali ko će do trećeg mesta i kvalifikacija za Ligu šampiona. Šest golova, dva crvena kartona, previše uzbuđenja za jedan dan.

Lacio je vodio na poluvremenu sa 0:2, golovima Parola i Kandreve. Međutim, Napoli Rafaela Beniteza se potpuno vratio u meč golovima Gonzala Iguaina u 55. i 64. minutu. Delovalo je da Napoli "lomi" utakmicu u svoju korist, Lacio je ostao sa igračem manje, jer je Parolo zbog dva žuta kartona napustio igru.
I jeste Napoli prelomio utakmicu, ali ne u svoju korist. Iguain je promašio jedanaesterac u 76. minutu, nakon čega je Lacio postigao dva gola - Onazi i Klose, i ostavio Napulj u suzama.
Uzbudljiv meč se odigrao u Milanu, gde je Inter pobedio Empoli sa 4:3, a isti broj golova je "pao" na Sardiniji, gde je domaći Kaljari savladao Udineze istim rezultatom.
Roma je poražena u Rimu od Palerma sa 2:1, dok su Sampdorija i Parma odigrali nerešeno 2:2. "Petarda" je pukla u Torinu, gde je istoimeni klub savladao Ćezenu sa 5:0.

Sasuolo je bio bolji od Đenove sa 3:1, dok je Fiorentina rutinski savladala Kjevio sa 3:0.
Šampion Juventus i drugoplasirana Roma idu direktno u Ligu šampiona, Lacio će u kvalifikacije, dok će se Fiorentina i Napoli zadovoljiti Ligom Evropa, u koju će možda i Đenova.
Seriju A napuštaju Parma, Kaljari i Ćezena.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.