Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2020, 00:29

Napoli igrao za El Pibea, PAOK ispustio 2:0 u Ajndhovenu (VIDEO)

Bez golova u Alkmaru gde je gostovao Sosijedad, Granada na korak od nokaut faze

Napulj je večeras igrao i disao u čast legendarnog Dijega Maradone. Navijači su bili ispred San Paola, a na teren su igrči izašli u dresovima sa brojem 10. Ništa osim pobede ekipe Đenara Gatuza nad Rijekom nije ni moglo da se dogodi, iako domaćin nije bio previše silovit - 2:0 (1:0).

Hrvati su se u Napulju držali do finiša prvog poluvremena, kada je Mateo Politano >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zatresao mrežu posle sjajnog prodora i centaršuta Pjotra Zjelinskog. Konačan rezultat je postavio Irving Lozano posle fantastičnog dubinskog dodavanja Lorenca Insinjea. Domaćin je mogao i do ubedljivijeg slavlja da je iskoristio nekoliko odličnih prilika pred golom protivnika, ali je preuzeo prvo mesto u grupi F, ali ga tek čekaju odlučujući okršaji sa AZ Alkmarom i Real Sosiejedadom.

U Alkmaru na opšte iznenađenje nije bilo golova. Sosijedad je diktirao tempo, ali je domaćin imao bolje šanse. Dve je propustio Ten Kopmejners, a po jednu Dani de Vit i Zakarija Abuklal.Sa druge strane Sosijedad će žaliti za šansom Adnana Januza iz sredine prvog poluvremena, kao i za slobodnim udarcem Roberta Lopeza u 81. minutu.

Gubitnik večeri je PAOK, koji je ispustio vođstvo od 2:0 protiv PSV-a, pa je na kraju doživeo neprijatan poraz (3:2) koji bi mogao da ga košta plasmana u nokaut fazu takmičenja. Ekipa iz Soluna je vodila golovima Varele i Ciolisa u 4. i 13. minutu, dok se PSV u 20. minutu vratio u igru preko Gakpoa.

Domaćin je islovito ušao u drugo poluvreme, pa je golovima Maduekea i Malena stigao do preokreta već do 53. minuta meča. Živko Živković je ponovo bio na golu, a Andrija Živković je svih 90 minuta proveo na terenu, međutim, nije imao direktan uticaj na konačan rezultat meča.

Granada je sve bliže 1/16 finala Lige Evrope, pošto je večeras stigla do treće pobede u grupi E. Na stadionu Nuevo Los Karmenes posle velike bitke je pala Omonija, pa španski tim dva kola pre kraja ima pet bodova više od trećeplasiranog PAOK-a.

Domaćin je vodio golom Suareza Čarisa od osmog minuta, ali je Asante na isteku časa igre izjednačio rezultat. Granada je ipak imala dovoljno snage da stigne do nove prednosti pobedonosnog gola zahvaljujući Albertu Soru.

LIGA EVROPE - GRUPA E:

Granada - Omonija 2:1 (1:0)

/Suarez 8, Soro 73 - Asante 60/

PSV - PAOK 3:2 (1:2)

/Gakpo 20, Madueke 51, Malen 53 - Varela 4, Ciolis 13/

LIGA EVROPE - GRUPA F:

AZ Alkmar - Sosijedad 0:0

Napoli - Rijeka 2:0 (1:0)

/Politano 41, Lozano 75/

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.