Napadač Sasuola: Trenirao me je pedofil

Izvor: Mondo, 11.Mar.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač Sasuola: Trenirao me je pedofil

Floro Flores dao šokantan intervju za časopis organizacije fudbalera Serije A.

Foto: Guliver/Getty images/Valerio Pennicino

Priča Flora Floresa o svom odrastanju u okolini Napulja potresla je u sredu italijansku javnost.

Napadač Sasuola, rođen 1983. godine, dao je intervju za časopis "Igrač", koji izdaje udruženje fudbalera Serije A. Posebnu pažnju privukao je deo u kojem opisuje rad u školi fudbala Atletiko Toledo.

"Odrastao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sam u predgrađu Napulja, gde unapred znate da nemate mnogo izbora. Možete odabrati svoj, ispravan put, ili krenuti u drugom, pogrešnom pravcu", izjavio je Flores.

Fudbal je počeo da trenira u lokalnoj akademiji Atletiko Toledo.

"Imao sam deset ili 11 godina, kada sam prvi put počeo da treniram. Međutim, očeva firma je bila pred bankrotom, pa je članarina u školi fudbala postala preskupa. Međutim, kada su videli kako igram, rekli su da nije problem da ne plaćam", seća se Flores.

Potom je potpuno "otvorio dušu".

"Nije prošlo mnogo kada se ispostavilo se da mi je prvi trener bio pedofil. Jasno pamtim scenu iz jedne utakmice, tokom koje se pojavila policija i odvela ga. Kada se to dogodilo, otišao sam iz te akademije i opet nastavio da igram na ulici".

Šta se sa njim potom dogodilo? Pozvao ga je Posilipo - konkurentska akademija - i taj poziv promenio mu je život.

Nedugo potom, prešao je u omladinsku školu Napolija, za koji je debitovao u Seriji A, sada davne 2001. godine. Bio je pozajmljen Sampdoriji, pa prodat Peruđi, kada je Napoli proglasio bankrot.

Potom je igrao i za Udineze, Đenovu, Granadu i od 2013. za Sasulo. Od 2002. do 2004. godine odigrao je pet utakmica za mladu reprezentaciju Italije i postigao jedan gol.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.