Nakon osam godina Dendi napušta NaVi

Izvor: B92, 03.Sep.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon osam godina Dendi napušta Na'Vi

Jedna od najuticajnijih ličnosti iz Dota 2 scene će posle osam godina napustiti ekipu Natus Vincere. Na’Vi je pre neki dan na svom sajtu objavio da osvajač prvog TI-a neće više nastupati za žuto-crne.

Pored njega, ekipu su napustili General i Lil, a njih trojicu zamenili su Magical, Blizzy i SoNNeikO. Magical je devetnaestogodišnji momak koji će zameniti Dendija na midlejnu. Iako nema puno iskustva na profesionalnoj sceni, on se trenutno nalazi na pedesetom mestu Immortal >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ranka, pa će se od njega dosta očekivati. Sa obzirom da će se SoNNeikO vratiti u aktivan sastav, nakon što je bio na klupi, on će ponovo postati kapiten ekipe. Generalni direktor Natus Vincere-a je izjavio da u poslednje 3 godine jedine svetle tačke koje su imali su bile kada je on bio u saastavu. Blizzy je prošle godine nastupao za Vegu Squadron i on će popuniti poziciju 3. Pored njih trojice jedini igrač koji je zadržao svoje mesto u timu je Crystallize, pa sada ostaje ekipi da pronađe petog igrača.

Direktor Na’Vi-ja Zolotarov je takođe izjavio da su u jednom trenutku razmišljali da preuzmu sastav VGJ.Storm-a, ali zbog problema što svi igrači žive u Sjedinjenim Američkim Državama, a Na’Vi je ukrajinska organizacija registrovana za CIS regiju, odsutali su od te ideje.

Danil “Dendi” Ishutin je takođe izjavio da neće završiti profesionalnu karijeru i da trenutno traži saigrače/tim. Za sada postoje samo spekulacije, ali očekujemo da ćemo uskoro dobiti još zanimljivih informacija o novom sastavu, pošto pored Na’Vi-ja još dosta ekipa nakon TI-a doživljava velike promene u ekipama.

Izvor: RUR

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.