Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2020, 10:27

Najveća pretnja Zvezdi: Bek sa opasnom levicom i rabonom

Marko Jevremović je ove sezone već upisao šest asistencija za Javor, pride je postigao i jedan gol

Crvena zvezda je veliki favorit, u stvari, kvota od 1,10 na pobedu domaćih govori da bi sve osim keca na stadionu “Rajko Mitić“ bilo razvno senzaciji. Međutim, Javor više nije onaj tim koji se ukopa u rov i pred golom čeka rivala, a da može da bude opasan kad ga potceniš potvrdio je kad je prekinuo onu seriju pobeda Vojvodine, računajući tu i trijumf nad Partizanom, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << isprativši Novosađane iz Ivanjice rezultatom 2:1. Prvi gol na tom meču namestio je Marko Jevremović, uz Luku Lukovića ove sezone najopasnijeg igrača Javora.

Iako Jevremović igra – levog beka. A u Srbiji se levi bekovi retko mešaju u napadačke statistike. Pa iako prosečan ljubitelj fudbala verovatno nije ni čuo za Jevremovića uz njegovo prezime ove sezone već šest asistencija. Samo je Spartakov Lazar Tufegdžić ispred njega na listi najboljih pakera Superlige.

Možda me je neko upamtio po onom golu protiv Crvene zvezde iz 2018. godine, tad sam igrao za Mladost iz Lučana. Ali tek sam po dolasku u Javor počeo standardno da igram, a ta konstantnost je po meni najbitnija za igrača. Iz nje dolazi samopouzdanje, pa odatle sve dalje, i golovi i asistencije“, skromno odgovara Jevremović u kratkom razgovoru za MOZZART Sport.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Takav je i kad govori o pozamašnom broju asistencija. Zasluge za takav učinak deli sa saigračima.

Najviše ih je bilo posle prekida, na njima baš mnogo radimo u Javoru i oni su jedno od naših najjačih oružja. I da, ja ih izvodim, ali nije prekid samo centaršut i skok, mora tu pet šest igrača da odradi svoje, da zagradi, da istrči, mnogo toga mora da se poklopi da bi lopta ušla, pa i da se meni piše asistencija“.

I mada to sam neće potencirati, Jevremović ipak jeste atipičan bek za srpske uslove. Nije to (još) evropski nivo, ali 24-godišnji fudbaler ima sposobnost da se ponavlja u ofanzivi, ima strašan udarac, a ume i da razgali publiku popularnom “rabonom“ kakve se retko viđaju na superligaškim terenima.

Vide se retko i na treningu, a-ha-ha. Ali kaže, sve to dolazi iz samopouzdanja, nekad imaš i viška, pa tako nešto probaš. Fudbal se ipak igra za publiku“.

Jako retko koristi slabiju desnu nogu, ali uprkos tome može biti jako nepredvidljiv na račun sjajnih udaraca po lopti spoljnom i 'rabonom' što neretko koristi. pic.twitter.com/DnpsvMvrvm

Ima i tu levicu kojom je i postigao gol protiv Zvezde (videti na 3.10 od početka klipa ispod)....

Niko u porodici ni levoruk, a eto, meni se tako namestilo. Urođeno valjda, mada ništa nema bez treninga“.

Danas se ipak očekuje da će Zvezda igrati za publiku, jer prosto kvalitet je na strani šampiona. Mada, između utakmica sa Hofenhajmom i Slovanom...

Ne bih baš tome pridavao veliku pažnju. Ima Crvena zvezda dovoljno dugačku klupu da može da sastavi sasvim dobar tim, taman i da nekog odmara. Tako da nema opuštanja. Gledamo ih i inače, nema tu sad nekih nepoznanica, znam i ja da su posebno opasni po krilima, ali ne vredi ti da igraš fudbal ako ćeš samo da gledaš onog preko puta sebe. Gledam prvo kako ću ja da odigram, ako budem spreman, a fizički smo naporno radili i svi smo u Javoru dobro spremni, mislim da mogu da igram protiv svakog. Pa ako nam se ukaže šansa...“, završava Jevremović ne želeći da preti, ali sa primetnom nadom u glasu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.