Najveća muka za Špance – kako bez Rubija i Brauna?

Izvor: B92, 06.Avg.2023, 21:41

Najveća muka za Špance – kako bez Rubija i Brauna?

Kao i pred Evrobasket, kada Skariolo nije mogao da računa na Ljulja i Rubija, ali je iz rukava izvadio najjačeg aduta Brauna - i sada je u sličnom problemu.

Selektor Španaca sada ne može da računa na dvojicu udarnih organizatora igre na Mundobasketu - Rubija i Brauna.

Pitanje svih pitanja za Skariola i španske navijače - kako nadomestiti takav gubitak?

Ovog puta biće to izuzetno težak zadatak, gotovo nemoguća misija za iskusnog stručnjaka i njegove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saradnike jer na raspolaganju za Svetsko prvenstvo, sa prvobitnog spiska, sada imaju dvojicu plejmejkera koji bi svakako obavljali sporedne uloge pored Brauna i Rubija - Alberta Dijaza i Serhia Ljulja.

Zbog iznenadnog odustajanja Rubija (mentalni problemi) i ranijeg otkaza Lorenza Brauna, Skariolo nije imao kud nego da porazmisli o pozivu za još jednog plejmejekra u roster i tako ojača konkurenciju.

Na korak je da zove jednog od velikih talenata španske košarke, igrača Ulma Huana Nunjesa (19) momka kojem bi se tako, potpuno neočekivano, ukazala velika šansa da debituje za seniore na najvećem mogućem takmičenju.

Ovaj košarkaš je bio na korak da uđe u roster za Evrobasket, tek je poslednjim prekrajanjem ostao bez prilike, međutim sada mu se ona može ukazati dok je, verovatno, negde na odmoru. Španski mediji pišu da bi baš on mogao da se nađe na Skariolovom spisku posebno što italijanski stručnjak izuzetno ceni kako se ovaj momak razvija prethodnih godina.

Naravno, nije i jedina opcija...

Postoji ideja da se u tu svrhu agažuju Haime Fernandes i Alberto Abalde, koji, doduše, u Realu retko kada preuzima ulogu organizatora igre mada je bilo mečeva kada je obavljao taj zadatak. Dakle, on bi bio iznuđena opcija kod Skariola.

Što se tiče Fernandesa, koji je, kao i Abalde, već na Skariolovom spisku, njegovi kapaciteti za igru na najvišem nivou su upitni jer je reč o igraču koji je najviše domete imao sa ekipom Tenerifa mada, godine igranja u jakoj ACB ligi mu daju određeni kredibilitet za reprezentativnu "jedinicu".

Kako bilo, šta god da odluči Skariolo, definitivno je da će Španci najveći problem na Mundobasketu mogli da imaju upravo na poziciji koja je, za mnoge, i najvažnija u košarci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.