Najtraženiji biser Barselone izabrao Aston Vilu!

Izvor: MozzartSport.com, 11.Avg.2015, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najtraženiji biser Barselone izabrao Aston Vilu!

Adama Traore seli se na Vila Park...

Još jedna transfer sapunica dobila je svoj srećan kraj! Jedan od najtraženijih proizvoda čuvene La Masije, Adama Traore, karijeru će nastaviti u Aston Vili.

Posle nedelja brojnih spekulacija, pregovora sa Bajernom, Liverpulom i Stoukom, te interesovanjem oba kluba iz Mančestera, korpulentni krilni napadač izabrao je Tima Šervuda za narednog učitelja, a Aston Vilu za klub u kojem će pokušati da se pokaže i dokaže >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalskoj planeti, da pokuša da eksplodira i izraste u igračinu kojeg prati reputacija nebrušenog bisera.

Uprkos tome što su Liverpul i Stouk imali finansijski moćnije ponude, Traore se odlučio za Lavove sa Vila Parka, sa kojim će koliko večeras potpisati trogodišnji ugovor, uz opciju produžetka na još jednu sezonu.

Krilni napadač se trenutno nalazi na putu za Birmingem, a vrlo brzo biće poznato i koliku će godišnju, odnosno nedeljnu platu imati momak o kojem se dosta pričalo u prethodnom periodu.

Posle dugačkih i mukotrpnih pregovora Aston Vila je pristala da plati otkupnu klauzulu od 15.000.000 evra, čime će 19-godišnji mladi reprezentativac Španije postati drugo najskuplje pojačanje Vile svih vremena, zajedno sa Džejmsom Milnerom, koji je pre sedam godina kupljen za istu sumu novca. Naravno, treba uzeti u obzir i to da je „težina“ pomenute sume novca iz tog perioda daleko veća nego sada.

Interesantno, Lavovi su najviše novca izdvojili za Darena Benta pre četiri godine – 21.500.000 evra.

Traore je prvom timu Barselone bio priključen 2013. godine i od tada je odigrao samo jednu utakmicu. Za rezervni sastav katalonskog velikana postigao je osam pogodaka na 63 ligaške utakmice.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.