Najnepravednija stvar koju sam video u životu!

Izvor: B92, 02.Apr.2023, 18:27

"Najnepravednija stvar koju sam video u životu!"

Trka za Veliku nagradu Australije donela je ovog jutra puno uzbuđenja, incidenata, odustajanja i kazni.

Tri puta se prekidalo trkanje, pa nastavljano, a u opštem haosu u poslednjim krugovima pobedu je odneo Maks Ferstapen, prvi put u karijeri na stazi u Melburnu.

Jedan od većih incidenata nastao je kada je Karlos Sainc zakačio Fernanda Alonsa koji je zbog toga završio trku dva kruga pre kraja, ali mu je na kraju ipak dodeljen podijum zbog kazne u korist svog sunarodnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sainc je kažnjen sa pet sekundi i završio je tek na 12. mestu, a posle trke je bio veoma ljut.

"Jesam li zaslužio da ostanem bez bodova? Ne! Ne! To je nedopustivo! Direktor trke mora da razgovara sa mnom o tome. Kazna je prestroga, to je najnepravednija kazna koju sam video u životu. Mislim da ne treba ništa više da kažem, ne osećam se dobro", rekao je Sainc nakon trke.

Sa njim se delimično složio i onaj koji je najviše profitirao iz kazne, Fernando Alonso.

"Nisam znao ko me je dirao u tom trenutku. Mislim da je kazna prestroga, ne udaramo se namerno. To je deo trke. Nisam pažljivo pregledao usporeni snimak, ali imam osećaj da je kazna prestroga", poručio je Alonso.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.