Najgori doček u istoriji fudbala: Umri, Guiza! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 01.Avg.2015, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najgori doček u istoriji fudbala: Umri, Guiza! (VIDEO)

Prošlo je osam godina, ali navijači nisu zaboravili na izjavu bivšeg španskog reprezentativca. “Nikada neću nositi dres Kadiza“, rekao je tada. Sada priča drugu priču...

Ovde zaista nije bilo mesta za zaklinjanje jna vernost i bajke o dečačkoj ljubavi. Danijel Guiza je dete Hereza, Kadizovog lokalnog rivala. Tamo je i rođen i negde je i logično što baš ne voli Kadiz. Nije to ni krio. Umeo je i da žestoko uvredi, ali se posebno pamti njegova izjava iz 2007. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godine.

"Nikada ne bih obukao dres Kadiza", rekao je Guiza.

Tada je bio na vrhuncu. U dresu Majorke je na 37 utakmica postigao 27 golova i bio najbolji strelac Primere. Tresao je mreže i na Evropskom prvenstvu 2008, Fenerbahče ga je platio 14.000.000 evra. Danas je predstavljen kao novo pojačanje trećeligaša Kadiza. Držao je šal omraženog kluba. Pokazivao prstom u grb po kome je pljuvao.

Navijači Kadiza nisu posebno zločesti. Njihova verovatno najpopularnija pesma, koja se posle raširila po dobrom delu Evrope, glasi ovako: "Alcohol alcohol alcohol, hemos venido a emborracharnos el resultado nos da igual". U slobodnom prevodu: "Alkohol, alkohol, alkohol, došli smo ovde da se napijemo, rezultat nije važan". Navijačima Kadiza nije strano ni da navijaju za protivničke timove.

Ali i tako duhovitim fudbalskim fanaticima Guiza je prosto neprihvatljivl iako su se za njegov dolazak glas digli i predsednik Florentino Manzano i trener Klaudio Baragan.

"Umri Guiza", pevali su navijači ispred stadiona Ramon de Karanza dok su novinari unutra slikali promociju Guize.

Bliceva je bilo. Ne i emocija. Bar ne onih lepih.

"Moram prvom da se izvinim i tražim od navijača da mi oproste. Bio sam mlad, nezreo, izgovarao sam mnoge gluposti. Ali ne vredi sada da pričam o tome. Mogu samo da pokušam da na terenu zadobijem njihovo poverenje. Da oznojim dres u nadi da ćemo se dokopati Segunde".

Zbog povratka u rodni kraj Guiza je, kako sam kaže, odbio brojne ponude iz inostranstva. Želi da se dokaže u dresu Kadiza. Da postigne mnogo golova. I da natera da navijače da ga vole. Izgleda mu je do ovog poslednjeg baš stalo.

"Ako treba da ljubim grb – ljubiću grb".

Se puede decir que el fichaje de Güiza no ha sentado muy bien a la afición del #Cádiz. pic.twitter.com/SpfNWSFQV4

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

"Guiza, umri!" (video)

Izvor: Sportske.net, 01.Avg.2015

To je poruka kojom su navijači Kadiza pozdravili svoje novo pojačanje...Naredna destinacija u karijeri Danijela Guize biće klub čijim navijačima se opako zamerio pre deset godina...Naime, 2005. godine dok je bio igrač Siudad Mursije, ovaj napadač i bivši reprezentativac 'Crvene Furije' se zarekao...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.