Nagrađeni pripadnici Vojske Srbije, MUP-a i BIA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2020, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađeni pripadnici Vojske Srbije, MUP-a i BIA

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin danas je, u prisustvu načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića, u Svečanoj sali Doma Garde u Topčideru uručio nagrade pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, boravkom u objektima Ministarstva odbrane i VS namenjenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za odmor i rekreaciju s jednim članom porodice ili pratiocem u trajanju od sedam dana, nagrađeno je 302 pripadnika Ministarstva odbrane i VS, 20 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i 10 pripadnika Bezbednosno-informativne agencije.

Tom prilikom, ministar Vulin je istakao da predsednik Srbije i vrhovni komandant VS Aleksandar Vučić "uvek insistira da svi pripadnici sistema odbrane moraju biti na isti način nagrađeni i čuvani i da na isti način moraju da osete da se njihova država ponosi njima, kao što se oni ponose svojom zemljom i svojim narodom".

On je podsetio da je bilo vremena kada su sistem odbrane urušavali, planski i namerno, kada su ga umanjivali, kada su dozvoljavali da o vojsci, policiji i BIA odlučuju stranci, i istakao da se "ta vremena više nikada neće vratiti".

"Ovo je naš način da se zahvalimo svim onim najboljim, svima onima koji su, kada je bilo najteže odgovorili na poziv svoje zemlje, svima onima koji su bili tu kada je šiptarsko rukovodstvo pokušavalo da izazove sukobe na čitavom Balkanu upadajući na sever Kosova i Metohije, bili su tu kada je trebalo spasavati decu iz zamrznutih reka, bili su tu kada je trebalo pomagati civilnom stanovništvu", rekao je Vulin.

U ime nagrađenih, okupljenima se obratio komandant 41. pešadijskog bataljona Četvrte brigade kopnene vojske, potpukovnik Saša Vučković, koji je istakao da će i u narednom periodu, kao i do sada, sve zadatke izvršavati uspešno, na dobrobit VS i Republike Srbije.

"Meni, kao vojniku, i ostalim nagrađenim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ove nagrade znače afirmaciju dosadašnjeg rada i truda. Vojnici nagrade ne gledaju kao obavezu, ali će nam u narednom periodu siguran sam dati motivaciju da radimo još kvalitetnije i srčanije i da realizujemo sve dodeljene zadatke u cilju očuvanja mira, naroda i države", poručio je potpukovnik Vučković.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Razvoj Srbije prati i razvoj vojske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2020, 12:23

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Duška Žarkovića, prisustvovali su letačkoj obuci pripadnika Vojske Srbije na borbenim helikopterima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.