Izvor: MozzartSport.com, 30.Apr.2021, 13:37

Nagelsman bi da se oprosti u velikom stilu - peharom

DFB kup: RB Lajpcig večeras u polufinalu gostuje Verderu

Samo je minhenski Bajern više puta osvajao DFB kup od Verdera, ali timu iz Bremena neće biti lako da dođe do borbe za sedmi pehar pored RB Lajpciga. Delom zbog loše forme, tačnije očajne, a ujedno i zbog nastojanja Bikova da se dokopaju prvog važnog trofeja u istoriji kluba, kao i da se Julijan Nagelsman oprosti u velikom stilu.

Lajpcig će pauzirati jurnjavu za drugim mestom u Bundesligi gostujućom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << utakmicom protiv Verdera. Domaći će biti zadovoljni pauzom od ligaške akcije, u kojoj su na samo bod iznad mesta koje vodi u doigravanje za opstanak i četiri ispred Herte koja je prva ispod crte, ali i sa tri meča manje. Nadaju se zeleno-beli prekidu crnog niza od četiri uzastopna poraza zabeležena uoči ove utakmice. Posmatrajući samo prvenstvo, on je još crnji, jer ekipa iz Bremena ima sedam vezanih neuspeha.

20.30: (8,50) Verder (4,50) RB Lajpcig (1,40)

Verder je u negativnoj seriji i kada se radi o međusobnim okršajim sa Lajpcigom. U poslednja četiri dvoboja Bikovi su slavili sa barem dva gola razlike, a ovo će biti drugi put da se sastav iz Bremena ovog meseca suočava sa Nagelsmanovim momcima. Pre nepune tri sedmice Lajpcig je pobedio sa 4:1 na Vezeru.

Verder Bremen iščekuje duel posle poraza u gostima od Union Berlina sa 3:1 i povratak kući ne obećava mnogo, jer nije dobro prolazio na svom terenu ove sezone. U nemačkom Kupu ovo će biti najteža utakmica za sastav Florijana Kofelta, u kojem se od starta očekuje srpski internacionalac Miloš Veljković, ove sezone. U prethodne četiri runde pobeđivao je bez primljenog gola, ali protiv ekipa koje nisu članovi Bundeslige.

Sa druge strane, Lajpcig stiže osokoljen trijumfom na domaćem terenu nad Štutgartom 2:0, oporavljajući se od dva bezuspešna pokušaja, odnosno poraza od Kelna i remija sa Hofenhajmom. Sa skoro zagarantovanim drugoplasiranim mestom u Bundesligi, sav fokus Bikova je na ovoj utakmici.

Velika vest iz Lajpciga ove nedelje bila je potvrda da će se kormila Julijan Nagelsman po završetku sezone pridružiti minhenskom Bajernu. Mali Murinjo je uživao u velikom uspehu u Lajpcigu, a svakako bi želeo da svoj mandat u klubu završi snažno, a osvajanje DFB kupa je sjajna prilika.

U poslednjim mečevima za Lajpcig nije bilo glatko. Pobedio je na samo dva od poslednjih pet duela i svega dva puta sačuvao svoju mrežu. Međutim, imali su Bikovi sjajnu seriju u Kupu Nemačke, sa četiri ubedljive pobede bez primljenog gola i eliminisanjem dva rivala iz Bundeslige.

Lajpcig, takođe, sjajno prolazi protiv Verdera iz Bremena, postigavši najmanje dva gola u poslednja četiri susreta sa zeleno-belima. Marcel Sabicer je bio ključni čovek ovih mečeva, pogodivši u tri od četiri duela. Dani Olmo je postigao gol u poslednja dva sastanka između ovih timova i s obzirom na to da pomenuta dvojica nisu uspela da zatresu mrežu u poslednja tri susreta svog tima, nadaće se da će se na Vezeru naći na listi strelaca.

Meč Verder - RB Lajpcig možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

NEMAČKA, KUP - POLUFINALE

Petak

20.30: (8,50) Verder (4,50) RB Lajpcig (1,40)

Subota

20.30: (1,22) Dortmund (6,50) Holštajn Kil (13,0)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.