Nadal protiv Medvedeva za titulu u Njujorku

Izvor: RTS, 07.Sep.2019, 07:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal protiv Medvedeva za titulu u Njujorku

Španski teniser Rafael Nadal plastirao se u svoje peto finale na Otvorenom prvenstvu SAD savladavši Italijana Matea Beretinija 7:6, 6:4, 6:1. Za svoju četvrtu titulu na "Flešing Medouzu" Nadal će igrati protiv Rusa Danila Medvedeva koji je bio bolji Dimitrova.
Vlasnik 18 gred slem titula Španac Rafael Nadal i debitant >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u finalu Njujorka Rus Danil Medvedev boriće se u nedelju za trofej na Ju-Es Openu, pošto su obojica u tri seta pobedili svoje polufinalne suparnike, Italijana Matea Beretinija i Bugarina Grigora Dimitrova.

Medvedev je prvi stigao do finala svladavši Dimitrova sa 7:6 (5), 6:4, 6:3 za dva sata i 38 minuta, a potom su Nadalu trebale četiri minute manje za pobedu 7:6 (6), 6:4, 6:1 protiv Beretinija.
Beretini je namučio Nadala samo u prvom setu i imao prednost od 4:0 u taj brejku ali je Španac „upalio motore" i u svom stilu dobio prvi set. Nadal je u sedmom gemu drugog seta „slomio" Beretinijev servis, a definitivno i otpor rivala. U trećem setu Italijan je osvojio samo jedan gem.
Finale je na programu u nedelju od 22 časa.
Ju-Es Open igra se za nagradni fond od 42.860.000 dolara.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Tenis

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.