Nadal i Federer u dublu savladali Soka i Kverija

Izvor: RTS, 24.Sep.2017, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal i Federer u dublu savladali Soka i Kverija

Posle više od 14 godina Rodžer Federer i Rafael Nadal zaigrali u dublu i savladali Džeka Soka i Sema Kverija sa 6:4, 1:6, 10:5 na prvom Lejver kupu, egzibicionom teniskom takmičenju koje se održava u Pragu.
Spektakularni tandem i trenutno dvojica najbolje rangiranih igrača >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sveta, koji zajedno imaju 35 Grend slem trofeja, izborili su dramatičnu pobedu u odlučujućem super taj-brejku za tim Evrope nad timom Sveta.

Posle dva dana nadmetanja tim Evrope vodi sa 9:3 pred poslednja četiri meča koja se igraju danas, a od kojih svaki donosi po tri boda.
Lejver kup je egzibiciono tenisko takmičenje koje se održava pod pokroviteljstvom švajcarskog tenisera Rodžera Federera i njegovog menadžerskog tima. Osmišnjen je na osnovu Rajder kupa koji okuplja najbolje evropske i američke golfere, a još od 1927. održava se svake druge godine.
Igraća se ukupno 12 mečeva tokom tri dana, svakog dana tri u singlu i jedan u dublu. Svi mečevi se igraju u dva seta, a ako je potrebno u trećem setu se igra super taj-brejk do 10 poena.
Zanimljivo je da mečevi prvog dana donose jedan poen, drugog dana dva poena, a trećeg dana tri poena. Pobednik je ko prvi dođe do 13 poena. U slučaju remija igraće se meč dublova u trajanju jednog seta.
Ekipu Evrope kao kapiten predvodi Bjer Borg, a u timu su Rafael Nadal, Rodžer Federer, Aleksandar Zverev, Marin Čilić, Dominik Tim, Tomaš Berdih i Fernando Verdasko.
Tim sveta predvodi Džon Mekinro a čine ga Sem Kveri, Džon Izner, Nik Kirjos, Džek Sok, Denis Šapovalov, Frensis Tijafo i Tanasi Kokinakis.
Turnir je dobio naziv po slavnom australijskom teniseru Rodu Lejver, a ideja je da na njemu najbolji teniseri sa svetske liste.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čendler Bing: Rodžer, Rafa u dublu " ja sam u raju

Izvor: B92, 24.Sep.2017

Rodžer Federer i Rafael Nadal dve su najveće teniske zvezde i idoli mnogih širom sveta, pa čak i izuzetno uspešnih i ostvarenih ljudi...Rodžer i Rafa prvi put posle skoro 15 godina koliko su rivali delili su teren, ali bili u istoj ekipi, pošto su igrali dubl u okviru Lejver kupa...Oni su savladali...

Nastavak na B92...

SKANDAL NA “LEJVER KUPU”: Mekinro vređo Nadala i nazvao ga ku****im sinom (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 24.Sep.2017

Jedan od najboljim tenisera svih vremena, Džon Mekinro vređao je tokom meča Španca Rafaela Nadala, nazivajući ga pogrdnim imenima Rodžer Federer i Rafael Nadal, koji zajedno imaju 35 Grend slem titula u singl konkurenciji, po prvi put u karijeri su zaigrali zajedno u dublu.Dvojica...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.