Nadal i Agasi odustali zbog povreda

Izvor: B92, 14.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal i Agasi odustali zbog povreda



Španski teniser Rafael Nadal povukao se zbog povrede sa Masters kupa u Šangaju.

Trenutno drugi teniser na ATP listi i pobednik Rolan Garosa naveo je da ga je povreda levog stopala sprečila da nastavi poslednji turnir u sezoni, koji se igra za nagradni fond od četiri i po miliona dolara.

Nadalovo povlačenje je veliki udarac za organizatore Mastersa, koji je već ostao bez Endija Rodika, Lejtona Hjuita i Marata Safina.

Pobednik Australijan opena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Safin povukao se prošlog meseca zbog starih problema sa kolenom. Rodik se sa turnira osmorice najuspešnijih tenisera u godini povukao zbog grčeva u donjem delu ledja.

Dvostruki pobednik Hjuit povukao se iz ličnih razloga, pošto želi da bude uz suprugu za vreme porodjaja, a i još uvek se oporavlja od povrede prepona i operacije nožnih prstiju.

Takmičari koji nastupaju u Šangaju nisu sasvim zdravi. Rože Federer se tek nedavno oporavio od povrede članka, dok Andre Agasi ima problema sa iščašenjem članka.

Umesto 19-godišnjeg Nadala, igraće Argentinac Marijano Puerta, finalista ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Nadal je trebalo danas da igra sa Argentincem Gastonom Gaudiom. Španac je propustio poslednje dve nedelje sezone zbog povrede kolena.Samo 60 minuta kasnije posle relativno lakog poraza od Nikolaja Davidenka (6:4 i 6:2) sa Matsersa se povukao i Andre Agasi. Amerikanac je pogoršao povredu levog članka i saopštio organizatorima da jednostavno ne može da nastavi sa mečevima u Kini.

Da je legendarni teniser imao velikih problema govori i podatak da je meč sa Davidenkom trajao samo 74 minuta (iako je Agasi počeo u svoms tilu, izgubivši samo jedan poen u tri gema u kojima je bio na servisu): "Nema šanse da nastavim da igram u Šangaju, pogoršao sam povredu koja bi mi možda ugrozila i nastavak karijere", rekao je Agasi posle meča.35-godišnji teniser iz Las Vegasa i dalje ne može da pamti ovaj turnir u Kini po dobrom. Nema pobedu u pet mečeva, uključujući i oba poraza u grupi 2002.godine

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.