Nacionalni stadion biće izgrađen u Zemunu

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2016, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalni stadion biće izgrađen u Zemunu

Fudbalska reprezentacija Srbije dobija nacionalni stadion u Zemunu, koji će moći da primi 50.000 ljudi.

Izgradnja stadiona će koštati 150 miliona evra, a u razgovoru za "Blic" Vladimir Kravčuk, savetnik za strateške projekte otkrio je kako će projekat izgledati.

- Troškovi izgradnje zaista ulaze u tu cenu. Pored stadiona, nameravamo da izgradimo sve moderne materijale koji su po propisima UEFA i FIFA. U blizini nacionalnog stadiona će biti hoteli, poslovni objekti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji bi bili samoodrživi. Čekamo samo građevinsku dozvolu, a očekujem da ćemo radove okončati između šest i 10 meseci - rekao je Kravčuk.

On je otkrio zašto baš Zemun.

- Izabrali smo Laudenov šanac jer tamo već postoje uslovi za izgradnju. Prosto je neverovatno da se toga niko ranije nije setio. Šanac je širok od 100 do 200 metara, dugačak 1.500, a ima i dubinu od 25 metara. Stadion bi bio samo desetak metara iznad zemlje. Ispod njega bi bilo tri ili četiri nivoa prostora za parking. Pošto je stadion ispod zemlje, imali bismo prirodno termalno grejanje od 14 stepeni. Olakšavajuća okolnost je što nećemo kretati od nule, već imamo potrebnu infrastrukturu (struju, vodu, gas) - zaključio je Kravčuk.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.