Nacionalna škola boksa

Izvor: RTS, 06.Mar.2012, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalna škola boksa

U Beogradu počela da radi Nacionalna škola boksa, koja će biti besplatna za sve polaznike, a čiji cilj je omasovljenje ovog sporta u Srbiji. Tvorci ove ideje su nekadašnji bokseri Ljubiša Simić i Dragan Vasiljević. Glavni promoter je najuspešniji srpski bokser Nenad Borovčanin.

Direktor republičkog zavoda za sport Jasminko Pozderac i najbolji srpski bokser Nenad Borovčanin potpisali su danas ugovor o formiranju Nacionalne škole boksa.

"Drago mi je što će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ova škola da krene sa radom, jer nam je cilj omasovljavanje i približavanje boksa mladima u Srbiji. Idejni tvorci su naši bivši šampioni Ljubiša Simić i Dragan Vasiljević, a cilj nam je da iz kvantiteta dođemo do kvalitetnih boksera", rekao je Borovčanin, koji će raditi na promociji škole.

Pozderac je dodao da se boks na velika vrata vraća u srpski sport i izrazio zadovoljstvo će je Zavod u mogućnosti da "otvori vrata" mladim talentima.

"Ovo je ideja Bokserskog saveza i naših šampiona, a Zavod ima sve uslove i kapacitet da im pruži sjajnu priliku za rad. Ideja nam je da budemo prisutni u celoj Srbiji, a ne samo u Beogradu", istakao je Pozderac.

Predsednik BSS Velizar Đerić podsetio je da će srpski boks u Londonu posle 12 godina ponovo imati predstavnika na Olimpijskim igrama.

"Nijednoj od bivših jugoslovenskih republika to nije uspelo, što je dokaz da se boks vraća na svoje mesto u Srbiji. Savez će finansijski pomoći koliko može, a očekujemo i pomoć lokalnih samopuprava"

Legendarni bokser i trener Dragan Vasiljević izjavio je da je najveća želja inicijatora ove ideje da podigne sve bokserske centre u Srbiji.

"Ova ideja se stvarala mesecima, dugo smo čekali i konačno smo ostvarili cilj".

Nacionalna škola boksa odmah poči je sa radom, a ono što je veoma važno jeste da je besplatna.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.