Na SP u Kataru se neće igrati mečevi tri puta po 30 minuta

Izvor: Blic, 07.Jul.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na SP u Kataru se neće igrati mečevi "tri puta po 30 minuta"

Organizatori Sveskog prvenstva 2022 godine u Kataru demantovali su tvrdnje inženjera klimatizacije stadiona da će Svetska fudbalska federacija (Fifa) podeliti mečeve na tri dela od po 30 minuta kako bi igrači mogli da se oporave od toplote.

Zvaničnici Katara naveli su da o takvoj ideji nikada nisu raspravljali. Fifa je takođe odbacila tvrdnje da je imala "rezervni plan" da se utakmice igraju po trećinama kako bi igrači mogli da se rehidriraju, ako temperatura na stadionima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bude 29 Celsijusa.

Kako je rekao jedan od stručnjaka koji će biti zadužen klimatizaciju stadiona u Kataru, iz FIFA mu je rečeno da će se "ukoliko Izvršni odbor FIFA proceni da je to neophodno i ako uslovi budu bili rizični po zdravlje igrača, promeniti i pravila, kako bi se zaštitili fudbaleri".

Portparol FIFA se ubrzo posle radnog sastanka u Kataru potrudio da malo spusti loptu.

"Takva mogućnost nije razmatrana, jer zahteva promenu Pravila fudbalske igre. To znači da bismo morali da sačekamo analizu i odobrenje Međunarodnog odbora fudbalskih asocijacija", rekao je on.

U Kataru tokom leta temperatura vazduha premašuje i 40 stepeni Celzijusovih, a Mondijal će najverovatnije biti održano upravo u periodu jun-jul, mada se još nije odredio tačan termiin. Spominjala se i mogućnost da se Mondijal održi u januaru kada su temperature podnošljive.

Organizatori SP u Kataru uveravaju da će svi stadioni biti klimatizovani i da igrači neće imati problema sa visokim temperaturama.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema utakmica iz tri dela

Izvor: Sportal.rs, 07.Jul.2011

Organizatori Sveskog prvenstva 2022. godine u Kataru demantovali su tvrdnje inženjera klimatizacije stadiona da će Svetska fudbalska federacija (FIFA) podeliti mečeve na tri dela od po 30 minuta kako bi igrači mogli da se oporave od toplote.

Nastavak na Sportal.rs...

Na Mundijalu u Kataru neće biti igrano 3x30 minuta

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jul.2011, 11:20

Organizatori Sveskog prvenstva 2022. godine u Kataru demantovali su tvrdnje inženjera klimatizacije stadiona da će Svetska fudbalska federacija (FIFA) podeliti mečeve na tri dela od po 30 minuta kako bi igrači mogli da se oporave od toplote...Zvaničnici Katara naveli su da o takvoj ideji nikada...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.