NOŽ U LEĐA JOKIĆU: ”Ne bih voleo da bude MVP, onda će biti GOAT”

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 10:04

NOŽ U LEĐA JOKIĆU: ”Ne bih voleo da bude MVP, onda će biti GOAT”

Nikolin bivši saigrač izneo svoj stav...

Doskorašnji saigrač Nikole Jokića Demarkus Kazins dao je bizaran argument zašto ne bi voleo da Srbin bude izabran za najkorisnijeg igrača sezone u NBA ligi.

Jokić je dvostruki uzastopni MVP, što mu je trenutno ključna otežavajuća okolnost u borbi sa Džoelom Embidom i Janisom Adetokumbom za ovosezonsko priznanje.

Svojevremeno jedan od najperspektivnijih centara Kazins, koji je igrao sa Jokićem u Denveru >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2022, pričao je u podkastu Kevina Garneta o ovoj temi.

- Ne sviđa mi se da bude trostruki uzastopni MVP. Jer onda on postaje konkurent za najboljeg igrača koji je ikada dodirnuo loptu. Mislim da svi možemo da se složimo da on to nije. Ne kažem da on to neće biti i da neće postati kroz karijeru. Međutim sada, nisam OK sa time da o tome pričamo. Nije osvojio ništa, nije bio u finalu. Ima mnogo stvari u igri - rekao je Kazins.

Samo su trojica igrača u istoriji tri puta uzastopno bila MVP – Bil Rasel, Vilt Čemberlen i Leri Bird.

- Sa tri uzastopne MVP titule on postaje možda najbolji centar ikada. Da li je bolji od Šakila, Oladžuvona, Dankana, Čemberlena… To je teška priča zbog onoga što su ovi momci uradili. Vidimo kako su se njihove karijere razvile. Kako možemo da sedimo i pričamo da je Jokić najbolji centar ikada ili najbolji igrač ikada sa tri MVP nagrade uzastopne - dodao je Bugi.

Pogledajte kako izgleda Vanja. supruga Novice Veličkovića

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.