NOVI MANDAT: Bah ostaje na čelu MOK-a do 2025. godine

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2021, 19:24

NOVI MANDAT: Bah ostaje na čelu MOK-a do 2025. godine

Nemac dobio drugi mandat.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah dobio je još jedan mandat i ostaće na čelu te organizacije do 2025. godine. Bah je dobio 93 od 94 moguća glasa na današnjoj onlajn Skupštini.

 - Mnogo vam hvala od srca na ovom ogromnom poverenju. Želim da zajedno nastavimo da ostvarujemo ambiciozne ciljeve u svetu nakon korona virusa - rekao je Bah, a preneo Rojters.

Nemački advokat, olimpijski šampion u mačevanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz Montreala 1976. godine, prvi put je izabran za predsednika MOK-a 2013. godine nasledivši Žaka Roga. Po statutu predsednik može da ima najviše dva mandata - prvi od osam i drugi od četiri godine.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Danina Jeftić, glumica i bivša rukometašica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.