NIŠTA OD REKORDA: Kalendar Formule 1 ove godine ipak sa 22 trke

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2022, 20:38

NIŠTA OD REKORDA: Kalendar Formule 1 ove godine ipak sa 22 trke

Niko nije hteo da zamenu Soči.

Bilo je planirano da ove godine šampionat Formule 1 ima rekordne 23 trke, ali to ipak posle svega neće biti slučaj. Razlog tome je što neće biti ubačena trka koja bi zamenila suspendovanu Veliku nagradu Rusije u Sočiju.

U ferbruaru je Svetska automobilska federacije (FIA) odlučila da Soči bude izbačen iz kalendara za ovu sezonu zbog rata u Ukrajini i mada je postojala mogućnost zamene, niko očigledno nije bio spreman da uđe >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kalendar za ovu godinu umesto Rusa.

Velika nagrada Rusije u Sočiju prvi put se našla u kalendaru 2014, a bilo je planirano da od 2023. Velika nagrada Rusije bude prebačena u Sankt Peterburg.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.