NIKOLA STEVANOVIĆ NUDI SRBIJI TITULU ŠAMPIONA SVETA

Izvor: Kurir, 19.Jan.2011, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIKOLA STEVANOVIĆ NUDI SRBIJI TITULU ŠAMPIONA SVETA

BEOGRAD - Posle najave meča gde bi Nikola Stevanović branio titulu protiv šampiona iz Engleske Rajana Roudsa (pobednik boksuje za titulu prvaka sveta protiv aktuelnog šampiona Konelijusa Bundrge), menadžeru BK "Čip" Ljubiši Igrnjatoviću Čupi javili su se bivši šampioni Bratislav Ristič, Siniša Đokić, Ljubiša Simić, Fazlija Šaćirović, Zoran Didanović, Sreten Mirković, braća Dejan i Ivan Ribać, kao i sekretar Profi federacije Crne Gore Mićko Žižić, koji su mu poželeli da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << istraje u nameri da Srbija dobije bokserskog šampiona sveta.

Nikola Stevanović Džoni je na profesionalnoj sceni debitovao sa 17 godina, a omladinski  prvak sveta postao je dve godine kasnije. Internacionalni šampion IBF postao je sa 22 godine, a odmah iste godine osvojio titulu šampiona I/C u IBF koju je zatim uspešno odbranio i jedini je srpski borac, koji se nalazi na zvaničnoj rang listi izazivaca EBU (za prvaka Evrope) i IBF (svetska lista).

Rajan Rouds je najbolje rangirani Evropski bokser na nezavisnoj listi, prvak Evrope koji se odrekao titule, kako i boksovao sa Nikolom i stekao mogućnost da se bori za svetsku titulu. Od 45 pobeda 31 je ostvario nokautom uz samo četiri poraza.

Nikola bi u tom meču potvrdio svoju vrednost i na velika vrata ušao u meč za titulu prvaka sveta, koji bi  bi u organizaciji Don Kinga bio održan u Beogradskoj Areni, što je on već potvrdio na svom zvaničnom sajtu.

Kako bi stekao uslove za organizaciju ovog izuzetno važnog meča Ljubiša Ignjatović Čupa se za pomoć obratio Ministarstvu za sport, a očekuje i razumevanje prvog čoveka prestonice Dragana Đilasa.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Nikola Stevanović nudi Srbiji titulu šampiona sveta

Izvor: Glas javnosti, 20.Jan.2011, 07:02

BEOGRAD - Posle najave meča gde bi Nikola Stevanović branio titulu protiv šampiona iz Engleske Rajana Roudsa (pobednik boksuje za titulu prvaka sveta protiv aktuelnog šampiona Konelijusa Bundrge), menadžeru BK "Čip" Ljubiši Igrnjatoviću Čupi javili su se bivši šampioni Bratislav Ristič, Siniša...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.