NIJE BILO SVE GLATKO: Alkaraz preko Evansa do osmine finala Šangaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Okt.2023, 17:45

NIJE BILO SVE GLATKO: Alkaraz preko Evansa do osmine finala Šangaja

Mučio se...

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u osminu finala turnira u Šangaju pošto je bio bolji od Britanca Danijela Evansa 7:6 (7:1), 6:4.

Nije bilo lako za drugog tenisera sveta, ali je na kraju meč završio posle dva seta i dva sata i 25 minuta igre.

U prvom delu igre Evans je prvi došao do brejka, poveo 3:1, da bi u narednom gemu Alkaraz imao šest brejk lopti, ali nije iskoristio nijednu i Britanac je stekao kapitalnu prednost. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ipak, usledio je povratak Španca, osvojio je tri gema zaredom i došao do poravnanja.

Nije bilo brejkova do kraja seta, pa je na red došao taj-brejk. Taj deo igre je u potpunosti pripao Karlosu koji je furiozno sa 7:1 okončao set.

Ni drugi set nije krenuo po notama Španca. Evans ponovo dolazi prvi do brejka na startu seta, Alkaraz ubrzo uzvraća.

U petom gemu je Evans propustio tri vezane brejk šanse i tu se ispostavilo ostao bez šanse za povratak. Karlos je novi brejk napravio u desetom gemu kada je Britanac servirao za opstanak u meču i na taj način došao do pobede.

Sledeći protivnik će mu biti Grigor Dimitrov.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.