Komodor ne može da čeka NHL

Izvor: B92, 05.Dec.2012, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komodor ne može da čeka NHL

Najkvalitetnija liga u hokeju na ledu, NHL, nije se približila završetku obustave rada, tako da je Majk Komodor rešio da se oproba u nižem rangu takmičenja.

Beta/AP

Ovaj defanzivac potpisao je ugovor na 25 utakmica s Hamilton Buldogsima iz Američke hokej lige (AHL), u pokušaju da spase svoju sezonu.

"Mislim da moram da igram ako želim da nastavim karijeru, tako da sam došao ovde", rekao je Komodor.

Ovaj 33-godišnji Kanađanin nalazi se na dugačkom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spisku slobodnih igrača bez ograničenja koji su ostali u vakumu pošto je kolektivni ugovor NHL-a istekao 15. septembra.

Timovi su pre isteka tog ugovora pohitali da dovedu mlada pojačanja koja će činiti osnove timova, a stariji slobodni igrači su ostali bez ugovora dok se ne postave novi finansijski parametri, od kojih su najvažniji ograničenje plata i pravila ugovora.

"Očigledno je da su hteli da dugoročno obavežu igrače pre nego što dođe do 'lokauta'. Ali za tipove kao što sam ja, nije bilo žurbe, a tada je i obustavljen rad", rekao je Komodor.

On je prošle sezone igrao za Detroit i Tampa Bej. Ovo mu je 13. godina profesionalne karijere, u kojoj je igrao za skoro isto toliko klubova.

Komodora su izabrali Nju Džersi Devilsi kao 42. "pika" na draftu 1999. godine.

Odigrao je 484 utakmice u regularnom delu sezone nastupajući za Nju Džersi, Kalgari, Karolinu, Otavu, Kolambus, Detroit i Tampu. U plej-ofu je odigrao 53 meča.

S Karolinom je osvojio Stenli kup u sezoni 2005/06, a sa Kalgarijem je igrao u finalnoj seriji 2003/04, kada je tim poražen u sedam utakmica od Tampe.

Bio je član reprezentacije Kanade koja je osvojila Svetsko prvenstvo 2007. godine. U karijeri je postigao 23 gola u ligaškom delu takmičenja, i 83 asistencije, dok je u plej-ofu imao osam poena.

Komodor je poznat kao igrač koji voli kontakt i čvrstu igru, tako da je u karijeri sakupio 683 kaznena minuta.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Komodor ne čeka da počne NHL, otišao u niži rang

Izvor: Sportske.net, 05.Dec.2012

Najkvalitetnija liga u hokeju na ledu, severnoamerička NHL, nije se približila završetku obustave rada, tako da je Majk Komodor rešio da se oproba u nižem rangu takmičenja.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.