NFL: Remsi i Čifsi na vrhu, Rejdersi i Džajantsi na dnu

Izvor: B92, 12.Nov.2018, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NFL: Remsi i Čifsi na vrhu, Rejdersi i Džajantsi na dnu

Los Anđeles Remsi i Kanzas Siti Čifsi predvode svoje konferencije sa po devet pobede nakon desetog NFL vikenda.

Remsi su nakon prvog poraza u sezoni u NFC reagovali pobedom nad Sijtelom 36:31, uz dva tačdauna Džereda Gofa i jedan Toda Garlija koji je osvojio i 120 jardi.

Čifsi su dominaciju u AFC nastavili rutinskom pobedom nad Arizonom 26:14 uz dve tačdaun kombinacije Patrika Mahomsa i Tajrika Hila.

Nakon proteklog vikenda jasno je da će glavni rival >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Remsima biti Sejntsi koji su demolirali Sinsinati Bengalse 51:14.

U osmoj uzastopnoj pobedi nakon početnog poraza istakli su se Dru Bris sa tri tačdauna, dva za Majkla Tomasa, te Alvin Kamara sa dva TD trčanja.

Novi poraz doživeli su šampioni Iglsi, od ljutog divizijskog rivala Dalasa 27:20.

Teksašani su slavili usred Filadelfije preokretom u poslednjem kvartalu, zahvaljujući sjajnom tandemu Dak Preskot i Ezekijel Eliot koji je postigli po dva tačdauna, jedan međusobnom pas akcijom i po jedan trčanjem.

Pekersi su se vratili u život nakon dva uzastopna poraza pobedom nad Majamijem 31:12, uz dva TD pasa Arona Rodžersa za Devantea Adamsa i dva TD trčanja Arona Džonsa.

Tenesi je prekinuo seriju Nju Inglanda od šest pobeda da 34:10, uz dva TD pasa Markusa Mariote, te dva TD trčanja Derika Henrija.

Vikend je ipak obeležila uvodna utakmica u kojoj je Ben Rotlisberger bacio pet tačdauna i 328 jardi za impresivnu pobedu Pitsburga nad Karolinom 52:21.

Produžena je agonija Rejdersa kojima su Čardžersi sa 20:6 u Ouklendu naneli osmi poraz u sezoni. Videćemo da li će iz "ispratiti" Džajantsi u poslednjem meču vikenda na gostovanju u San Francisku u utorak ujutru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.