NFL: Ko ovo nadmaši dobija milion $

Izvor: B92, 15.Feb.2016, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NFL: Ko ovo nadmaši dobija milion $

Kompanija Adidas ponudila je milion dolara za sledećeg koledž igrača koji obori rekord Krisa Džonsona u sprintu na 40 jardi (36,5 metara).

Pre osam godina tadašnji raninbek sa univerziteta Istočna Karolina trčao je 4,24 sekunde.

U međuvremenu je nekoliko raninbekova bilo blizu toga, ali je rekord ostao nedirnut. Onaj ko uspe da ga obori postaće milioner pre NFL ugovora.

Adidas već nagrađuje najuspešnije koledž igrače na proverama za NFL, a trojica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najbržih na 40 jardi prošle godine dobila su po 100.000 dolara.

Naravno, onaj ko želi da dobije miliona dolara u slučaju rekorda, mora nositi Adidasovu opramu.

NFL testovi (combine) su uvek veoma stresni za igrače jer tu pokazuju svoj maksimum trenerima i generalnim menadžerima NFL timova.

Džonson ima 30 godina, nakon šest sezona u Tenesiju, pretprošlu je proveo u Njujork Džetsima, a prošlu u Arizona Kardinalsima.

Tokom NFL karijere je na 122 utakmice istrčao 63 tačdauna uz 9.442 jarde, 4,5 po nošenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.