NEZAUSTAVLJIV JE: Alkaraz dominatno odbranio Barselonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2023, 18:34

NEZAUSTAVLJIV JE: Alkaraz dominatno odbranio Barselonu

Grk nemoćan.

Španski teniser Karlos Alkaraz odbranio je titulu na ATP turniru u Barseloni, pošto je u finalu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 6:4.

Meč je trajao 79 minuta. Ovo je bio četvrti duel dvojice tenisera u karijeri i četvrti trijumf Španca, koji je trenutno drugoplasirani na ATP listi. Cicipas je peti teniser sveta.

Grčki teniser je prvi stigao do brejka u trećem gemu prvog seta, ali je Španac odmah uzvratio ribrejkom. Alkaraz >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je u osmom gemu napravio novi brejk za vođstvo od 5:3, a onda je na svoj servis stigao do 1:0 u setovima.

Španac je u petom gemu drugog seta stigao do brejka, a onda je održavao prednost od dva gema i zasluženo je stigao do novog trofeja u karijeri.

Alkaraz je trijumfom u Barseloni stigao do devete titule u karijeri, a treće u ovoj sezoni.

Cicipas je u karijeri osvojio devet trofeja. ATP turnir u Barseloni igrao se za nagradni fond od 2.722.480 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.