NESLAVAN DEBI MILOŠEVIĆA: Petarda Portugalaca u Zenici!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023, 23:28

NESLAVAN DEBI MILOŠEVIĆA: Petarda Portugalaca u Zenici!

Ronaldo dominirao...

Večeras su odigrani mečevi osmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U grupi J ubedljive pobede su upisali Portugal nad Bosnom i Hercegovinom (5:0) i Island nad Lihetnštajnom (4:0), dok je Slovačka minimalcem slavila na gostovanju Luksemburga.

Savu Miloševiću je nezahvalno uvaljen "vruć krompir" u "vulkanu" nezodoljstva u Bosni i Hercegovini. Portugal je u dotukao Bosnu i Hercegovinu u Zenici u momentima kad je situacija oko reprezentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << najosetljivija i atmosfera naelektrisana. Pun elana, Milošević nije mogao da pobegne od činjenice da je potrebno mnogo rada i da "o-ruk" sistem na domaćem terenu protiv tima najviše svetske klase ne funkcioniše.

Turobna noć na "Bilinom polju". Pet golova primljenih u prvih 45 minuta. Na sve to i istrčavanje i nasrtaj navijača na Ronalda. Slika koja će obići celu planetu.

"Cunami" golova pokrenuo je Kristijano Ronaldo iz penala u petom minutu posle igranja rukom igrača BiH u kaznenom prostoru. Nadovezao se CR7 u 20. minutu na asistenciju Žoaa Feliksa u rutinski dovršenom kontranapadu i neuspelom izazivanju ofsajda.

U strelce su se zatim upisali i Bruno Fernandeš u 25. minutu efektnim šutem, pa Žoao Kanselo u 32. i za fatalni udarac Žoao Feliks u 41. minutu.

Ostaje jedino nada da će kao glavni junak u pesmi Zabranjenog pušenja "Zenica bluz", Savo na duže staze izaći kao pobednik nasmejanog lica posle "šamara" koju mu je sadašnjost priredila.

Island je na svom terenu bio neumoljiv protiv Lihtenštajna sa 4:0.

Poput Ronalda, dva pogotka je postigao Gjifi Sigurdson, takođe počevši preciznim izvođenjem jedanaesterca od 22. minuta. Alfred Finbogason je duplirao u 44. minutu. Gosti su u prvom poluvremenu imali priliku da smanje zaostatak, ali je Sandro Vajser promašio jedanaesterac.

Sigurdson je svoj drugi pogodak postigao u 49. minutu, a konačnih 4:0 postavio je Hakon Haraldson u 63. minutu.

Slovačka je pogotkom Davida Duriša u 77. minutu izvukla tri boda protiv tvrdog Luksemburga.

Stanje na tabeli je takvo da je Portugal maksimalan sa svih osam pobeda. Slovačka je drugoplasirana sa 16 bodova. Sledi Luksemburg sa 11, pa Island sa 10 bodova. Bosna i Hercegovina je ostala na devet bodova, a na dnu je Lihtenštajn sa nulom.

U devetom kolu su parovi Luksemburg - BiH, Lihtenštajn - Portugal i Slovačka - Island.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.