NEPRIKLADNO, MILITANTNO I VRLO POLITIČKI Francuska ministarka osudila Novakovu poruku na kameri

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2023, 10:33

"NEPRIKLADNO, MILITANTNO I VRLO POLITIČKI" Francuska ministarka osudila Novakovu poruku na kameri

Ne stavlja "dve teme u isti plan", kada su u pitanju izjave ukrajinskih sportista od početka ruske invazije.

Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera ocenila je neprikladnom poruku Novaka Đokovića na kameri po završetku meča prvog kola Rolan Garosa.

Ona je na pitanje novinara rekla da je poruka "neprikladna", "militantna" i "vrlo politička".

Za izjave ukrajinskih sportista od početka ruske invazije njihove zemlje ministarka je istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da ne stavlja "dve teme u isti plan".

- Kada se šalju poruke koje su odbrana ljudskih prava, poruke koje približavaju ljude oko univerzalnih vrednosti, jedan sportista je slobodan da ih upućuje - rekla je Udea-Kastera.

Veliki Novak Đoković! ❤️🇷🇸#srbija #novakdjokovic #djokovic pic.twitter.com/qqUmEC8vrz

— Mozzart Bet (@MozzartBet) May 29, 2023

Da podsetimo, Novak je ostavio poruku - "Kosovo je srce Srbije, Stop nasilju", a sve to zbog poslednjih dešavanja, gde su Srbi na severu Kosmeta doživeli upad tzv. specijalnih jedinica policije Kosova, prilikom čega su albanski gradonačelnici zauzeli opštine u kojima vlast imaju Srbi, pa su čak i skinuli srpsku zastavu i stavili zastavu tzv. Kosova.

Tom prilikom su napali i goloruk narod, a povređeno je 10 osoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.