NBA: Niksi pokvarili Lebronov povratak kući (FOTO)

Izvor: Sportal.rs, 31.Okt.2014, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA: Niksi pokvarili Lebronov povratak kući (FOTO)

U noći između četvrtka i petka u NBA ligi odigrano je pet mečeva, a pamtiće se najviše poraz Klivlenda i Lebrona Džejmsa na njegovoj prvoj zvaničnoj utakmici za Kavse posle više od četiri godine. Kavalirsi su poraženi od Niksa 95:90, Minesota je bila bolja od Detroita 97:91, kao i Orlando u susretu sa Vašingtonom rezultatom 105:98, Dalas je savladao Jutu 120:102, dok su LA Klipersi bili bolji od Oklahome sa 93:90.

Posle startnog kiksa >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Niksa u "Medison Skver Gardenu" od Čikaga, niko se nije ni nadao da bi mogli do iznenađenja u Klivlendu. Ali, predvođeni vrlo raspoloženim Karmelom Entonijem ostavili su domaćine bez teksta u vrlo bitnom momentu, pri povratku Džejmsa kući.

Ali, najveća NBA zvezda sigurno protiv Niksa nije odigrala kako je priželjkivala. Malo je smešno govoriti o pritisku kada u timu imate Lebrona, Irvina, Lava, ali nije nemoguće da su posustali pred ogromnim očekivanjima navijača, jer je sve danima u Klivlendu bilo podređeno prvom meču u sezoni i povratku Džejmsa.

Džejms je meč okončao sa 17 poena, 5/15 iz igre, imao pet skokova, četiri asistencije, ali i izgubio osam lopti. Raspoložen je bio Irving sa 22 poena, Lav je ubacio 19. Najzaslužniji za pobedu gostiju bio je Entoni koji je tri minuta pre kraja doneo Niksima 86:77, što Kavsi koliko god su se trudili nisu supeli do kraja da stignu. Meč je okončao sa 25 poena, dok su Šampert i Džejson Smit ubacili po 12.

U Kaliforniji su se sastali Los Anđeles Klipersi i Oklahoma Siti, koja ne može da računa na Kevina Durenta, a u duelu sa Klipersima povredio im se i Rasel Vestbruk. Ipak, i pored svih nedaća Oklahoma je u igri bila do kraja, a uzbudljivu završnicu prelomio je u korist Klipersa Blejk Grifin poenima sa linije za slobodna bacanja.

Meč je završio sa 23 poena i sedam skokova, Kris Pol je imao 22, uz sedam asistencija i četiri skokoka, dok je Kraford dodao 16. U poraženoj ekipi  briljirao je  Peri Džons sa 32 poena, sedam skokova i tri asistencije, dok je Serž Ibaka dodao 17 poena

Minesota je savladala Detroit 97:91 uz sjajnu partiju Nikole Pekovića koji je uz 17 poena imao i deset skokova. Poraženu ekipu predvodili su  Keron Batler sa 24 i Di-Džej Augstin sa 20 poena.

Vašington je pobedio Orlando 105:88, a  crnogorski centar Nikola Vučević ubacio 23 poena i imao 12 skokova.

Dirk Novicki i Čandler Parsons su sa po 21 poenom predvodili Dalas do pobede od 120:102 nad Jutom, u čijim redovima su narspoloženiji bili Derik Fejvors sa 17 i Hejvord i Burk sa po 16 ubačenih poena.

NBA

Klivlend - Njujork 90:95

Orlando - Vašington 105:98

Minesota - Detroit 97:91

LA Klipers - Oklahoma Siti 93:90

Dalas - Juta 120:102

(Foto: Beta/AP/Tony Dejak/Alex Gallardo/The Orange County Register, Kevin Sullivan/Jim Mone)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIKSI UNIŠTILI POVRATAK KRALJA: Klivlend poražen u duelu s Njujorkom

Izvor: HotSport.rs, 31.Okt.2014

U NBA ligi noćas je odigrano treće veče nove sezone, a na repertoaru je bilo pet utakmica. Svakako, najzanimljivija je bila ona u Klivlendu u kojoj su Kavalirsi dočekali Nikse.. . Povratak Lebrona Džejmsa u Ohajo tokom ovog leta izazvao je neopisivu euforiju. Zajedno sa njim u Kviken Louns Arenu...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.