Mvili gore nego Ninkoviću i Mudrinskom

Izvor: Mondo, 08.Nov.2012, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mvili gore nego Ninkoviću i Mudrinskom

Vezni fudbaler Rena dobio je zabranu igranja za reprezentaciju Francuske do juna 2014. godine, uključujući šampionat sveta u Brazilu.

Fudbalski savez Francuske (FFF) kaznio je Jana Mvilu jer je prošlog meseca sa četvoricom saigrača iz mlade reprezentacije izašao u noćni klub u Parizu.

To, samo po sebi, nije naročit greh, ali je problem u tome što se izlazak dogodio između dve utakmice baraža za Evropsko prvenstvo!

Mladi "trikolori" pobedili su Norvešku >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kao domaćini u prvoj utakmici (1:0), ali su u revanšu izgubili 5:3 i nisu se plasirali u završnicu takmičenja.

Kao fudbaler koji je igrao i za "A" nacionalni tim (bio učesnik EURO 2012. u Poljskoj i Ukrajini), Mvila je kažnjen oštrije nego Visam Ben Jeder, Antoan Grizman, Kris Mavinga i Mbaj Niang, kojima su vrata reprezentacije zatvorena do 31. decembra 2013. godine.

Mvila će, ako se Francuska plasira, propustiti i Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Podsetimo da je Fudbalski savez Srbije nedavno suspendovao Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog na godinu dana, zbog učešća u incidentu nakon revanš meča baraža sa Engleskom u Kruševcu.

(Beta-AP, foto: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.