Muzej Maradone je otvoren u kući fudbalera

Izvor: Vesti-online.com, 22.Dec.2018, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzej Maradone je otvoren u kući fudbalera

U okolini Paternala, samo tri bloka od onoga što se danas zove Stadion "Diego Armando Maradona", nalazi se prvi dom argentinskog fudbalera. Ili, barem, prvo mesto koje je imao u svom životu.

Kuća je poklon koji je klub Argentinos Juniors dao igraču kada je napunio 18 godina, 1978. To je bilo prilično jednostavno mesto, ali dovoljno udobno da primi Maradonu i njegovu porodicu, u koju su bili uključeni roditelji, braća i sestre.

Trenutno, taj isti prostor sadrži >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << muzej posvećen jednom od najcenjenijih fudbalera u Argentini. Otkako je Maradona otišao, kuću su kupili drugi vlasnici, pa je otvorena i fabrika torbi.

Ali Alberto Perez, bivši vođa Argentinos Juniors, i onaj koji je bio zadužen da se napravi kuća, oporavio ju je. Kuću je opremio na način koji je ličio originalnoj dekoraciji, koja je prevladavala kada je Maradona tamo živela i otvorila svoja vrata javnosti.

Na ovaj način, fanovi mogu da otkriju fundamentalni deo u istoriji sportiste.

Nasuprot onome što mnogi misle, Maradonina soba je bila prilično jednostavna i imala je samo jedan krevet. Kada je fudbaler debitovao u prvoj ligi, Argentina je prolazila kroz diktaturu i to mu je mnogo pomoglo da pronađe put do uspeha, slave i novca.

Imovina je konsolidovana kao zajednički dom za bilo koju porodicu iz više srednje klase. Došlo je do smeštaja do 15 ili 20 članova porodice fudbalera. Međutim, za njih je to bio veoma udoban dom, i postao je korak ka uspehu Maradonine karijere. Iako je to bio privatni dom, danas ga može posetiti svaki amater koji želi da zna nešto više o životu legende fudbala.

Abren el Museo de Maradona en una casa del futbolista... https://t.co/DTcqu2JGRt— (@BCN_0N) December 22, 2018

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.