Musolini traži kaznu za navijače Seltika? (foto)

Izvor: Sportske.net, 27.Okt.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Musolini traži kaznu za navijače Seltika? (foto)

Koreografija obišla svet, jasna je poruka Škota, UEFA jasno, neće reagovati...

Svet je obišla slika navijača Seltika koji su pre meča sa Laciom u LE razvili veliki transparent-sliku obešenog Benita Musolinija uz poruku "Sledite svog lidera".

Podsetimo italijanskog fašističkog vođu su 1945. obesili Partizani na trgu Loreto u Milanu, zajedno sa ljubavnicom Klarom Petraki. Ta slika se obično uzima kao stvari kraj italijanskog fašizma i kraljevine, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sa druge strane, postoji nemali broj onih koji se bore za istorijski revizionizam.

Unuka Benita Musolinija, Alesandra koja je bila i evropski poslanik i visokopozicionirani član Berluskonijeve partije, traži od UEFA da Seltik bude procesuiran nakon što su oživeli sliku na obešenog dedu.

Ona je rekla da je u pitanju nasilni čin i podsetila da se zalaže za novi zakon u Italiji koji će sprečiti "Dučefobiju".

Lacio je osudio svoje navijače zbog ponašanja na ulicama Glazgova i slogana na utakmici, optužujući ih da brukaju klub i da dovode Hitlera u Lacio, Lotito je veoma određen prema takvom ponašanju i dugo je u ratu sa severnom tribinom "Olimpika".

Lazio fans paraded through Glasgow giving the Nazi salute, Celtic fans replied with a picture of Mussolini hanging upside down after being executed by a Communist partisan fighter pic.twitter.com/P4H7JcJsIm

— Jorge Martin (@marxistJorge) 24. октобар 2019.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.