Izvor: Blic, 27.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muslin: Nisam pričao sa Džajićem o mojoj ostavci

Muslin: Nisam pričao sa Džajićem o mojoj ostavci

BEOGRAD - Do pre nekoliko dana verovatno niko nije ni pomišljao da će Slavoljub Muslin doći u situaciju da mu se 'zadrma' trenerska klupa u Crvenoj zvezdi. Čovek koji je taj klub, uz agilnu marketinšku službu, jednostavno preporodio i sa njim osvojio dve uzastopne titule i jedan kup nedavno se našao na meti nekoliko igrača (Zorića, Jelića, Pjanovića...), a u subotnjoj večeri i na meti 'delija'. Navijači koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su mu se protekle dve godine klanjali sada su osuli paljbu zvižduka na njega prilikom odlaska u svlačionicu na poluvremenu i kraju meča sa Radom (1:0). Pored toga bilo je skandiranja 'Pjano majstore' i 'Uprava napolje', a viđen je i transparent na 'severu' na kojem je pisalo 'Mi za Zvezdu živimo, a vi od nje!'

- Do sada su me bodrili, sada su bili oštri prema meni. To je njihovo pravo koje im ne može niko oduzeti - prvi je komentar stratega crveno-belih uz konstataciju:

- Ja živim i od Zvezde i za Zvezdu. Verovatno je volim više od svih tih navijača. Do sada ste pričali da su 'delije' vaš 12. igrač. Da li je to bio slučaj i protiv Rada?

- Mislim da nije - prvi je odgovor Muslina, da bi par sekundi kasnije promenio mišljenje:

- Ipak su bili 12. igrač. Bodrili su igrače što je bilo mnogo važnije nego što su bili oštri prema meni. Posle utakmice ste imali sastanak sa Draganom Džajićem. Pominjalo se da ste podneli ostavku koju predsednik nije prihvatio?

- Razgovor je tekao uobičajenim tokom kao i posle svakog meča. Pričali smo o igri, trenutnoj situaciji u klubu, ali ne i o ostavci. Jeste li bar malo razmišljali o otkazu?

- To je sastavni deo posla, tako da priznajem da sam pomišljao na taj korak - priznao je Muslin i dodao: - Kada budem rešio da ga zakoračim, to ću javno reći. Kako i šta dalje?

- Ja sam principijalan čovek. Imam svoje metode koje drugi ljudi ne mogu da mi promene. Dakle, neće mi niko sastavljati tim, niti ću dozvoliti da to pokuša. Juče su igrači dobili slobodan dan, danas ćemo raditi samo popodne, a od sutra uobičajenim tempon. Kada će se Pjanović priključiti ekipi?

- U ponedeljak, ne danas, već idući. Crvena zvezda je u dosadašnjih šest zvaničnih utakmica postigla pet golova, što je ispod svakog proseka. Osim Pjanovića i Aćimovića, ostale golove postigli su odbrambeni igrači - Đukić i Lerinc dva. Komentar?

- Činjenica je da nas neće završnica. Sledi dve nedelje pauze koju moramo iskoristiti radeći na tome. Spalević još nije zatresao mrežu?

- Nije ni Jelić, pa to niko ne konstatuje - završio je Slavoljub Muslin. G. Anđelković C. Zvezda - Rad 1:0

Strelac: Đukić u 65. minutu. Stadion Crvene zvezde. Gledalaca: 3.000. Sudija: Đorđe Gajdabranski (Novi Sad) 8. Pomoćnici: Branislav Mršić (Zrenjanin) i Rajko Katanić (Beograd). Žuti kartoni: Spalević (Crvena zvezda), B. Stevanović, Višinka (Rad).

CRVENA ZVEZDA: Dišljenković 6,5, Marković 6, Lalatović 6, Đukić 6,5, Glogovac 6,5, Lerinc 6, Gvozdenović 6, Ilić 6 (od 64. Bratić -), Jelić 5, Aćimović 5 (od 67. Bošković -), Spalević 5 (od 85. Orahovac -).

RAD: Radić 6,5, Mitrović 6, Pantić 6,5 (od 75. Kunovac -), Ristić 6, Topalov 6 (od 67. Đokić -), Nikolić 6, B. Stevanović - (od 29. Jovanović 6), B. Stevanović 6,5, Škorić 6, Višinka 5,5, Ranković 6.

Igrač utakmice: Goran Đukić (Crvena zvezda)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.