Izvor: MozzartSport.com, 19.Jul.2021, 23:16

Musemić srušio Sarajevo na Koševu, orilo se “uprava napolje”

Velež na stadionu “Rođeni” savladao Posušje

Nije mogla gore da počne sezona po Sarajevo. Na ispadanje iz Evrope od Milsamija nadovezao se neuspeh u prvenstvu i posle samo tri utakmice na Koševu se orilo “uprava napolje”. Nema mira u Sarajevu od ispuštene titulu, a početak nove nagoveštava teške dane za bordo tim. Sladili su se Husref Musemić i Tuzla Siti na premijeri i, moguće, pokrenuli niz promena u Sarajevu – 1:2 (1:1).

Bride obrazi svima >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u Sarajevu zbog ispadanja od Milsamija, a danas su dobili novu porciju. Košmaran start sezone, produbljena kriza i naelektrisana atmosfera. Samo da ne padne preslišavanje od strane “Hordi zla”, kao što je bio slučaj na kraju prošle sezone.

A, da na Koševu neće biti prijatno u danima koji slede moglo se naslutiti posle gola Sulejmana Krpića u uvodnim minutima. Pogodio je Dinamov đak i nekadašnji igrač Sarajeva i Željezničara, i primorao domaćina da krene na sve ili ništa. Izjednačilo je Sarajevo preko Numana Kurdića, koji je bio najviši u skoku. Borto tim je koliko-toliko zadovoljan otišao na odmor, ali je izabranike Gorana Sablića u nastavku sačekao hladan tuš.

Atmosferu je do tačke usijanja na Koševu doveo Adnan Džafić. Vezista Tuzle je u 80. minutu presudio Sarajevu, a veliku pomoć imao je od golmana Kanurića. Pogrešno je procenio mladi golman let lopte…

Čekao se kraj i eksplozija Koševa. Nezadovoljni navijači su rekli šta misle o rezultatima i igri bordo tima. Poruka za klupsko rukovodstvo je jasna: “Uprava napolje!”

U Sarajevu napeto, u Mostaru fešta. Velež je posle 33 godine izašao na međunarodnu scenu, prošao je u drugo kolo Lige konferencije, a na prolaz su nalepili i trijumf u Premijer ligi. Mostarski Rođeni su uspešno startovali, savladano je Posušje – 2:0 (0:0).

Posle prvog kola Velež se šepuri na čelu tabele. Dugo su Rođeni čekali na takav prizor. Želeo je Feđa Dudić da odmori nekoliko prvotimaca pred meč sa grčkim AEK-om, ali je morao da izvuče kečeve iz rukava. Prvo poluvreme nije obećavalo, pa je strateg Veleža povukao brazilskog napadača Brandaa sa klupe, što je bio pravi potez.

Udahnuo je Brandao život Veležu, a Dejan Georgijević je slomio otpor gostiju. Leteo je Brandao po terenu, dobio je savršenu priliku da se upiše među strelce i propustio ju je. Odbranio mu je Baćak penal. Ipak, nije mogao Brazilac da se smiri dok ne pogodi mrežu. Penal mu je bio blizu, pa je prelepim udarcem matirao golmana Posušja i potvrdio trijumf.

PREMIJER LIGA BIH - 1. KOLO

Petak

Radnik - Leotar 0:1 (0:0)

/Sekulović 68/

Subota

Željezničar - Borac Banjaluka 1:1 (1:0)

/Bojo 43 - Kulašin 88/

Nedelja

Sloboda - Rudar Prijedor 1:0 (0:0)

/Ramić 80/

Široki Brijeg - Zrinjski 0:0

Ponedeljak

Sarajevo - Tuzla Siti 1:2 (1:1)

/Kurdić 35 - Krpić 3, Džafić 80/

Velež - Posušje 2:0 (0:0)

/Georgijević 49, Brandao 86/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.