Izvor: MozzartSport.com, 05.Jan.2021, 23:55

Murinjo na korak od prvog trofeja u Totenhemu (VIDEO)

Sparsi sigurni protiv Brentforda, u finalu čekaju boljeg iz mančesterskog derbija - 2:0

Fudbaleri Totenhema slavili su u polufinalu Karabao kupa protiv ekipe Brentforda (2:0). Zaslužen trijumf Pevaca, mada se i Pčelama mora odati priznanje za dobro izdanje protiv tima iz Premijer lige, kvalitet je na kraju ipak presudio. Žoze Murinjo je pred duel sa ekipom iz Čempionšipa najavio da će polufinale biti najbitnija utakmica za njega od kako je u Totenhemu, čini >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << se da je i igračima uspeo da stavi do znanja od kolike važnosti je bilo da se Brentford savlada, što se moglo videti i na terenu. Sada Totenhem u finalu čeka boljeg iz duela Mančester Junajteda i Sitija (sreda, 20.45).

Nije dugo trebalo Pevcima da stignu do prednosti, igrao se 12. minut kada je posle centaršuta od starta raspoloženog Regilona loptu u mrežu Pčela sproveo Musa Sisoko. Vezista je bio usamljen pred golom rivala, samo se poklonio i savladao Davida Raju - 1:0. Samo tri minuta kasnije je Son bio u prilici da duplira prednost domaćina, ali je ovoga puta španski čuvar mreže bio na visini zadatka, te je lepom paradom sačuvao mrežu.

Trudili su se gosti da uzvrate, ali je Totenhem uglavnom lakom izlazio na kraj sa napadima ekipe Tomasa Franka. Usledio je nešto mirniji period igre, da bi u poslednjim minutima prvog poluvremena Lukas pripretio gostima, ali je Raja upisao još jednu intervenciju. Totenhem je sa golom viška otišao na pauzu.

Ušli su fudbaleri Brentforda u drugi deo igre sa novom dozom energije, pa su za samo četiri minuta igre uspeli da stvore veliku priliku. Ipak, pokušaj Ivana Tonija je odbrana Sparsa uspela da izblokira. Usledio je pokušaj Orijea na drugoj strani, ali je tukao traljavo, poslao je loptu daleko preko gola rivala. Na isteku jednog časa igre Son je imao šansu da duplira prednost sastava sa severa prestonice, ali je šutirao tik pored leve stative. A onda, 63. minut, najbolji strelac Brenforda Toni trese mrežu Pevaca. Nakon kornera je lopta stigla do snažnog napadača, koje nije bilo teško da je sa gol linije ugura u mrežu rivala. Usledila je VAR provera i loše vesti za goste iz nižeg ranga - pogodak Tonija je poništen zbog ofsajda, ponovo su centimetri bili u pitanju.

Samo sedam minuta kasnije novo razočarenje za Pčele, dobar pas Ndombelea ka Sonu, hitronogi napadač beži odbrani ekipe iz Zapadnog Londona i matira Raju za 2:0. Mogao je Totenhem u narednih 10 minuta i da dokusuri rivala, španski čuvar mreže je već u 74. minutu sprečio Kejna da se upiše u listu strelaca, da bi Ndombele tri minuta kasnije pogodio stativu. Sve je postalo jasno na novom Vajt Hart Lejnu u 85. minutu, kada je Majk Din posle gledanja snimka odlučio da pokaže crveni karton vezisti Brentforda Džošui Dasilvi. Jako neoprezno je startovao nad Hejbjergom, kramponi su se jasno ocrtavali na listu danskog veziste, koji je takođe morao da napusti teren, uveo je Murinjo Tangangu da zatvori utakmicu.

Deveto finale Totenhema u ovom takmičenju, četiri puta su ga osvojili, poslednji put pre 13 godina. Od tada nisu dodavali srebrninu u svoje vitrine. Brenford, čini se, nije mogao više. Polufinale je svakako veliki uspeh, sada se okreće Čempionšipu sa željom da se naredne sezone sa Sparsima sastane u elitnom rangu engleskog fudbala.

LIGA KUP - POLUFINALE

Utorak

Totenhem - Brenford 2:0 (1:0)

/Sisoko 12, Son 70/

Sreda

20.45: (3,35) Mančester Junajted (3,45) Mančester Siti (2,15)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.