Murinjo izbegao zatvor!

Izvor: Sportske.net, 04.Sep.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo izbegao zatvor!

Ovo je već postalo uobičajeno za one koji su bili na području Španije.

Žoze Murinjo je prihvatio zatvorsku kaznu, a dodeljeno mu je godinu dana. Međutim, Portugalac će platiti određenu novčanu kaznu zbog utaje poreza.

Ovo je već dobro poznat scenario za igrače koji su igrali u Španiji, pa su tako i Lionel Mesi, Fabio Koentrao i Kristijano Ronaldo bili kažnjeni na sličan način.

Kada je neko optužen po prvi put, i dobije kaznu koja je manja od >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dve godine, te osobe u Španiji ne služe zatvorsku kaznu ukoliko plate određenu nadoknadu. Kada je Murinjov slučaj u pitanju, on će platiti 1,98 miliona evra, što predstavlja 60% procenjene vrednosti, koliko španske vlasti smatraju da je utajio porez u periodu između 2011. i 2012. godine, kada je bio menadžer Real Madrida.

Murinjo je trenutno u vrlo lošem periodu, njegov trenutni tim igra relativno loše, vlada loše raspoloženje u klubu, a čak se pominje da bi mogao i da napusti Junajted, pa na svu tu muku, sada mu još i španske vlasti ne daju mira.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mourinho zbog utaje poreza neće u zatvor

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Sep.2018

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho je prihvatio jednogodišnju kaznu zatvora koja mu je dosuđena zbog izbjegavanja plaćanja poreza u Španjolskoj, piše u utorak El Mundo, dodajući kako je malo vjerojatno da će Portugalac ići na izdržavanje kazne. Naime, prema španjolskom zakonu kazne manje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Murinjo optužen na godinu dana zatvora, ali se nagodio

Izvor: B92, 04.Sep.2018

Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo nagodio se sa španskim tužilaštvom na kaznu od jedne godine zatvora...Murinjo se nagodio da kaznu ne služi iza rešetaka, a proglašen je krivim zbog utaje poreza dok je bio trener Real Madrida, prenosi Mundo Deportivo...Prema španskom zakonu, ako je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.