Murinjo: Rad u Realu najbolje iskustvo u životu

Izvor: B92, 13.Sep.2019, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murinjo: Rad u Realu najbolje iskustvo u životu

Portugalac Žoze Murinjo rekao je da mu je period vođenja fudbalera Real Madrid bio najbolji u trenerskoj karijeri.

Murinjo je na klupi kraljevskog kluba bio u periodu od 2010. do 2013. godine, a 2012. godine osvojio titulu u španskom prvenstvu.

Tokom tog perioda ostvario je 128 pobeda u 178 mečeva, a osvojio je još Superkup i Kup Kralja.

"Period u Real Madridu je moje najbolje iskustvo zbog svega što sam naučio kao trener i čovek, zbog svih životnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lekcija koje sam dobio. Bilo je fantastično", rekao je Murinjo za špansku "Marku".

Portugalac se osvrnuo i na sam dolazak u Madrid.

"Kada sam stigao, rekli su da na drugoj strani imamo najbolji tim na svetu Barselonu, koji nas ruši i da moramo to da promenimo. Morali smo da zaustavimo nalet Barselone i zato je trijumf u finalu kupa na Mestalji bio najvažniji. Posle toga ništa nije bilo isto. Osvojili smo La Ligu, Superkup, ali ništa nije bilo ni nalik kao finale Kupa kralja. Nažalost, izgubio sam tri polufinala Lige šampiona", zaključio je Murinjo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.